Peter Wildeman: een veelzijdige musicus

Een organist die nadat hij net van de lagere school afkwam al diverse koren begeleidde. Peter Wildeman is organist, dirigent en pianist. Daarnaast is hij ook nog eens directeur van uitgeverij Interclassic Music. Lees hier meer over Peter Wildeman en zijn muziek.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren in Lisse, in 1972. Hij begon al op zevenjarige leeftijd met orgellessen. Dit deed hij bij Leen Schippers. Na de lagere school werd Peter Wildeman organist bij verschillende koren. Naast orgellessen, begon Peter Wildeman de beginselen van het componeren te leren en kreeg hij ook nog eens pianolessen.

Peter Wildeman werd daarna kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente in Lisse. Vanaf zijn 20e startte Peter met het dirigeren van diverse koren. Ook treedt hij samen met Joost van Belzen regelmatig op als muzikaal duo. Hij is directeur van uitgeverij Interclassic Music en brengt regelmatig zelf muziek uit.

Internationale concerten

Peter Wildeman geeft jaarlijks een aantal internationale concerten. Zo geeft hij jaarlijks een tour in de USA en Canada. Daarnaast gaat hij ook naar landen als Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Israël, Groot-Brittannië en België. Een bekend instrumentaal album van Peter Wildeman is: ‘Wereldberoemde instrumentale melodieën’. Dit album werd al direct met goud bekroond en is nu zelfs platina.

Luister de muziek van Peter Wildeman op FamilyStream

De muziek van Peter Wildeman is te beluisteren met de (web) app van FamilyStream. Het voordeel hiervan is dat u de muziek van Peter Wildeman overal kunt beluisteren. Luister onderweg naar uw werk, in de avond wanneer u de krant aan het lezen bent of wanneer u buiten een wandeling maakt. Door de vele albums die Peter Wildeman heeft uitgebracht, hebt u uren luisterplezier.

Naast de muziek van Peter Wildeman zelf, kunt u op FamilyStream ook luisteren naar de albums waar Peter Wildeman aan heeft meegewerkt. Daarnaast kunt u nog vele andere musici beluisteren.

Samengevat

Peter Wildeman is een organist en pianist die veel opnames heeft gemaakt en regelmatig concerten geeft. Ook is hij dirigent van verschillende koren. Op jonge leeftijd kreeg hij al orgellessen en ontwikkelde hij zijn muzikale talenten. Zijn muziek is te beluisteren op FamilyStream.