Peter Wildeman is een bekend musicus. Zijn muziek wordt maandelijks honderdduizenden keren beluisterd. Maar welk platform moet u kiezen voor het luisteren naar zijn muziek? Graag laten wij u kennis maken met Familystream. U kunt op Familystream alle albums beluisteren van Peter Wildeman. Daarnaast plaatst Peter Wildeman regelmatig nieuwe albums op ons platform. Door de jaren heen heeft hij al veel albums mogen opnemen en delen. Dit doet hij in samenwerking met andere musici, maar ook alleen.

Peter Wildeman is een organist die, nadat hij net van de lagere school afgekomen was al diverse koren begeleidde. Peter Wildeman is organist, dirigent en pianist. Daarnaast is hij ook nog eens directeur van uitgeverij Interclassic Music. Lees hier meer over Peter Wildeman en over zijn muziek.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren in Lisse, in 1972. Hij begon al op zevenjarige leeftijd met orgellessen. bij Leen Schippers. Na de lagere school werd Peter Wildeman organist bij verschillende koren. Naast orgellessen, begon Peter Wildeman de beginselen van het componeren te leren en kreeg hij ook pianolessen. Jan Bonefaas leerde hem het componeren en van Nan de Cock kreeg Peter Wildeman pianoles. Hij ontving later van Cees het Jonk koordirectielessen en volgde zanglessen op de muziekschool te Lisse.

Peter Wildeman werd daarna kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente in Lisse. Op zijn 20e startte Peter met het dirigeren van diverse koren. Ook treedt hij samen met Joost van Belzen regelmatig op als muzikaal duo. Hij is directeur van uitgeverij Interclassic Music en brengt regelmatig zelf muziek uit. Daarnaast brengt Peter Wildeman via uitgeverij Interclassic Music ook muziek uit van andere musici. Hiermee wil hij andere artiesten de kans geven om muziek te laten horen.

Peter Wildeman als kerkorganist

Peter Wildeman heeft in verschillende gemeentes als kerkorganist de erediensten mogen begeleiden. In 1991 werden nieuwe organisten gevraagd in Lisse. Peter Wildeman werd aangesteld als één van de organisten van de Gereformeerde Gemeente in Lisse. Tot 1997 heeft hij het 3-klaviers orgel bespeeld. Vanwege zijn huwelijk en verhuizing naar Tholen, stopte hij met zijn werk als kerkorganist in Lisse. Vanaf 2002 speelt Peter Wildeman in vakanties regelmatig een dienst in de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Haamstede. Het is een kleine gemeente waar veel toeristen op af komen. Momenteel is Peter Wildeman kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente in Tholen.

Internationale concerten

Peter Wildeman geeft jaarlijks een aantal internationale concerten. Zo tourt hij jaarlijks in de USA en Canada. Daarnaast gaat hij ook naar landen als Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Israël, Groot-Brittannië en België. Een bekend instrumentaal album van Peter Wildeman is: ‘Wereldberoemde instrumentale melodieën’. Dit album werd al direct met goud bekroond en is nu zelfs platina.

Naast de internationale concerten, geeft Peter Wildeman maandelijks verschillende concerten in verschillende Nederlandse gemeentes.

Luister de muziek van Peter Wildeman op Familystream

De muziek van Peter Wildeman is te beluisteren met de (web) app van Familystream. Het voordeel hiervan is dat u de muziek van Peter Wildeman overal kunt beluisteren. Luister onderweg naar uw werk, in de avond wanneer u de krant aan het lezen bent of wanneer u buiten een wandeling maakt. Dankzij de vele albums die Peter Wildeman heeft uitgebracht, hebt u uren luisterplezier.

Naast de muziek van Peter Wildeman zelf, kunt u op Familystream ook luisteren naar de albums waar Peter Wildeman aan heeft meegewerkt. Daarnaast kunt u nog vele andere musici beluisteren.

De voordelen van Familystream

Waarom zou u ervoor kiezen om de muziek van Peter Wildeman te luisteren op Familystream? Wij zetten een aantal voordelen van ons platform voor u op een rij:

 • Ons platform is gemaakt voor het hele gezin
  Naast de muziek van Peter Wildeman, hebben we vele andere genres waar u naar kunt luisteren. Ook voor uw kinderen hebben we veel verschillende soorten kindermuziek en luisterboeken.
 • Maak uw eigen persoonlijke afspeellijsten
  Via de app van Familystream kunt u uw eigen afspeellijsten maken. Zo heeft u altijd uw favoriete muziek bij de hand.
 • Beschikbaar op al uw apparaten
  U kunt Familystream op al uw apparaten gebruiken. We hebben een app voor zowel Android als voor Apple. Daarnaast kunt u ook via uw laptop of computer gebruik maken van onze webapplicatie.
 • De collectie blijft zich uitbreiden
  Ontdek bij Familystream nieuwe muziek. Er wordt regelmatig nieuwe muziek toegevoegd aan onze collectie.

Samengevat

Peter Wildeman is een organist en pianist die veel opnames heeft gemaakt en regelmatig concerten geeft. Ook is hij dirigent van verschillende koren. Op jonge leeftijd kreeg hij al orgellessen en ontwikkelde hij zijn muzikale talenten. Zijn muziek is te beluisteren op Familystream.