‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ is een bekend christelijk kinderliedje. Daarnaast is het ook de naam van een album op Familystream. Nu cd-spelers verleden tijd worden, kan het een uitdaging zijn om toegang te krijgen tot verantwoorde muziek en traditionele kinderliedjes. Daarom is het fijn als u het lied ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ en andere christelijke kinderliedjes ook online kunt beluisteren. Graag stellen we u daarom voor aan ons platform Familystream. Op Familystream kunnen uw kinderen naar een grote collectie kinderliedjes luisteren. ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ is een album met verschillende christelijke kinderliedjes. Hier leest u meer over dit album en wat de voordelen zijn van ons online streamingplatform Familystream.

Over de musici

Op het album album ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ hoort u het koor: 'Zeeuwse kinderen' en het panfluitspel van Jolanda van de Wege. Jolanda is op haar 10e begonnen met het bespelen van de panfluit. Op dit moment volgt ze lessen bij Liselotte Roykita. Vanaf 2016 geeft ze les aan de Zeeuwse muziekschool. Daarnaast werkt ze regelmatig mee aan concerten met verschillende koren en musici. Ze heeft verschillende eigen cd’s uitgebracht en is ook dirigent van diverse koren.

Over het lied

'Lees je Bijbel, bid elke dag' is een vertaling van ‘Read your Bible, pray every day’. Wie de auteur is van dit lied is onbekend. Wel weten we dat de melodie overeenkomt met het liedje ‘I will make you fishers of men’. 'Lees je Bijbel, bid elke dag' komt voor in verschillende Nederlandse liedbundels is een bekend lied vooraan vaak jonge kinderen die opgroeien in de christelijke traditie.

Het liedje gaat als volgt:

“Lees je bijbel, bid elke dag (3x)
Lees je bijbel, bid elke dag, dat je groeien mag (3x)
Lees je bijbel, bid elke dag, dat je groeien mag.”

Over dit album

Op dit album kunt u luisteren naar negentien nummers. Vier nummers worden solo gezongen en er staat ook een orgelsolo op. Uiteraard is de naam van het eerste lied: Lees je Bijbel, bid elke dag. Dit album heeft veel verschillende nummers. Van Psalm 139 tot het lied ‘Ik ga slapen ik ben moe’. Deze afwisseling is fijn voor kinderen.

Hier volgt een overzicht van alle nummers op het album:

 1. Lees je bijbel, bid elke dag!
 2. Psalm 139
 3. Eens brachten de moeders de kinderen tot Jezus
 4. De Heer is mijn Herder (solo: Thirza de Jong)
 5. Jozua
 6. Psalm 75
 7. Orgelsolo
 8. Waarom staan die stenen daar? (solo: Thirza de Jong / Sil de Leeuw)
 9. Psalm 81
 10. Tabitha
 11. Hoger dan de blauwe luchten
 12. Noach (klop klop klop)
 13. Jezus leeft in eeuwigheid (instrumentaal: Hugo van der Meij - orgel / Jolanda van de Wege - panfluit)
 14. Jozef zoekt zijn grote broers (solo: Thirza de Jong / Sil de Leeuw)
 15. Jezus wandelt door de straten
 16. Looft de Heer (solo: Sil de Leeuw)
 17. Als je bidt
 18. Elke dag aan ons gegeven
 19. Ik ga slapen ik ben moe

Waarom dit album luisteren bij Familystream?

Waarom zou u ervoor kiezen om het album ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ te beluisteren bij Familystream? Wat zijn de voordelen van ons platform? Wij zetten er enkele voor u op een rij:

 • Een muziekplatform voor het hele gezin
  We hebben een grote muziekcollectie en bieden muziek aan voor het hele gezin. Ook hebben we voor kinderen veel verschillende soorten luisterboeken.
 • Luister naar meer kinderliedjes
  Genieten uw kinderen ervan om muziek of verhalen te luisteren? Met Familystream hoeven ze zich niet meer te vervelen.
 • Eenvoudig te gebruiken
  Onze app is eenvoudig in gebruik. Ook voor kinderen.
 • Groeiende collectieOnze collectie blijft zich uitbreiden. Geniet naast het album ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ ook van nieuwe albums en andere musici. 

Samenvattend

Bij Familystream kunnen uw kinderen luisteren naar het album: Lees je Bijbel, bid elke dag. Op dit album staan negentien nummers. Vele van deze nummers worden gezongen door ‘De Zeeuwse Kinderen’. Lees je Bijbel, bid elke dag is een lied dat is vertaald vanuit het Engels. De auteur is onbekend. Het album ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ is te beluisteren op Familystream. Familystream heeft voordelen. Zo is het platform geschikt voor het hele gezin, eenvoudig in gebruik en staan er naast het album ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ vele andere albums op het platform.