Zoekt u Bijbel kinderliedjes voor uw kinderen? Tegenwoordig kunt u een overvloed aan platforms vinden voor het luisteren van kindermuziek. Maar hoe kiest u het juiste en verantwoorde platform? Daar ligt de uitdaging. De kans is groot dat uw kinderen in aanraking komen met liedjes die u ze liever niet wilt laten horen. Daarom willen we u voorstellen aan Familystream. Familystream is een streamingdienst met alleen verantwoorde kinderliedjes. Hierdoor kunnen uw kinderen veilig zelf gebruik maken van het platform en onbeperkt genieten van verantwoorde muziek.

Bijbelse kinderliedjes kunt u vinden op Familystream. Kinderen vinden het heerlijk om naar muziek te luisteren. Ze kunnen zich helemaal in de muziek of verhalen inleven en genieten van de creatieve melodieën. Bij Familystream kunnen kinderen zich vermaken met een grote collectie aan kinderliedjes en verhalen. In dit artikel gaan we in op de voordelen van het beluisteren van Bijbel kinderliedjes op Familystream. Ook geven we een paar leuke ideeën mee voor de ideale momenten om Bijbelse kinderliedjes op te zetten.

De voordelen van Bijbelse kinderliedjes beluisteren bij Familystream

Bij Familystream kunnen uw kinderen genieten van de leukste kinderliedjes. We zetten de voordelen van Familystream voor u op een rij:

 • Educatief
  Familystream heeft veel verschillende Bijbelse kinderliedjes waardoor uw kind meer Bijbelse verhalen leert kennen.
 • Grote collectie en variatie aan kinderliedjes
  Laat uw kinderen kennismaken met een grote collectie en variatie aan kinderliedjes zoals Blub & Blub
 • Muziek met een boodschap
  Op Familystream staan veel Bijbel kinderliedjes die een boodschap overdragen. Bijbelse kinderliedjes hebben een positieve impact op uw kinderen.
 • De leukste en bekendste kinderliedjes
  Bij Familystream vindt u een enorme collectie leuke en bekende kinderliedjes.
 • Een positieve sfeer
  Leuke kinderliedjes zorgen voor een gezellige sfeer. Kinderen worden er vrolijk van en zingen gezellig mee met hun meest favoriete liedjes.

Bekende kinderliedjes

Luister naar veel bekende kinderliedjes op Familystream. Een aantal van deze bekende leuke kinderliedjes zijn: ‘Twee emmertjes water halen’, ‘Zeg ken jij de mosselman’, ‘Schipper mag ik overvaren’ en ‘Slaap kindje slaap’. Daarnaast hebben we ook veel verschillende Bijbelse kinderliedjes op ons platform staan, zoals: ‘Ik ga slapen’, ‘ik ben moe’, ‘Handjes gevouwen’, ‘Jozef zoekt zijn grote broers’ en ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’.

Waarom Bijbel kinderliedjes belangrijk zijn voor kinderen

We staan vaak niet stil bij de impact van muziek op ons. Bij kinderen is de impact misschien nog wel belangrijker, omdat ze in hun ontwikkeling zitten. Zo ondersteunen liedjes bij de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen kunnen door Bijbelse kinderliedjes emoties leren herkennen en het draagt bij aan een sterke verbinding wanneer de liedjes samen met anderen worden gezongen. Ook wanneer u uw kinderen meer over de Bijbel wilt leren, is het ideaal om daarvoor Bijbel kinderliedjes te gebruiken. Dit zijn slechts enkele voordelen die kinderliedjes hebben op kinderen. Muziek draagt ook bij aan de ontwikkeling van hun creativiteit. Het is een manier voor zowel kinderen als volwassenen om emoties te uiten. Vergeet ook zeker niet de cognitieve ontwikkeling waar leuke kinderliedjes voor kinderen aan kunnen bijdragen. Muziek verbetert namelijk het geheugen en concentratievermogen van een kind.

De rol van de ouders

Als ouder is het belangrijk om bewust te zijn van de positieve ontwikkeling die uw kinderen kunnen doormaken wanneer ze naar Bijbel kinderliedjes luisteren. Het is daarom een slim idee om Bijbel kinderliedjes in het dagelijks leven te integreren voor uw kinderen. Belangrijk is dat u hierbij uw kinderen actief betrekt bij het luisteren van de liedjes door bijvoorbeeld zelf soms mee te zingen en te ontdekken naar welke liedjes uw kinderen graag luisteren. Maar hoe ontdekt u naar welke liedjes uw kinderen graag luisteren? Wij zetten een drie tips voor u op een rij:

 • Zetten uw kinderen graag zelf kinderliedjes aan? Vaak ontdekt u dan al vrij snel welke liedjes ze leukst vinden. Vraag daarbij ook waarom ze die liedjes leuk vinden, zodat u een beter beeld krijgt bij hun voorkeuren.
 • Hoe reageren uw kinderen op de muziek? Bij kinderen zie je al vaak hoe muziek zich bij hun persoonlijk uit. Zo kan het zijn dat ze van bepaalde muziek rustiger worden en van ander muziek weer heel erg vrolijk. Test verschillende soorten muziek, zoals Martin Mans of Psalmen met bovenstem. Op deze manier kunt u voor bepaalde momenten op de dag bijvoorbeeld een afspeellijst maken.    
 • Ontdek samen met uw kinderen nieuwe muziekgenres zoals Bijbelse kinderliedjes. Zo verbreden ze hun interesse voor de verschillende genres en kunnen ze hun eigen favoriete stijl ontdekken. Lees hier meer over Bijbelse liederen voor kinderen.

Ideale momenten om kinderliedjes op te zetten

Wat zijn ideale momenten om Bijbel kinderliedjes op te zetten? Wij zetten ze voor u op een rij:

 • Voor het slapen gaan (tip: `slaap kindje slaap` is natuurlijk een klassieker).
 • Na een kerkdienst (tip: zet Bijbelse kinderliedjes op die aansluiten op wat ze in de kerk hebben meegekregen)
 • Onderweg in de auto. Kinderen vinden niets leuker dan mee te zingen met hun meest favoriete en leukste kinderliedjes.
 • Wanneer kinderen zich vervelen. (tip: zet een luisterboek op. Wij hebben verschillende luisterboeken op ons platform staan).
 • Tijdens het maken van het huiswerk. U kunt leuke kinderliedjes opzetten terwijl uw kinderen huiswerk aan het maken zijn. Hierdoor kunnen kinderen zich beter focussen op hun huiswerk.
 • Tijdens feestgelegenheden. Organiseert u een kinderfeestje? Hoe leuk is het om tijdens het kinderfeestje de leukste kinderliedjes op te zetten?
 • Zet de leukste kinderliedjes op als beloning. U kunt leuke kinderliedjes gebruiken als beloning voor onder andere goed gedrag of het afronden van bepaalde taken.

Conclusie

Familystream heeft een ruim aanbod aan Bijbelse kinderliedjes. Laat uw kinderen inspireren door muziek met een boodschap of laat ze genieten van een luisterboek. Familystream heeft de leukste kinderliedjes voor de juiste momenten. Ook hebben we luisterboeken voor kinderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld luisteren naar de pietje puk boeken of meester visser. Bent u benieuwd of uw kinderen het aanbod van Familystream leuk vinden? Probeer Familystream dan nu 30 dagen gratis en start vandaag nog met muziek luisteren online.