Klassieke muziek bestaat al een lange tijd. Veel componisten zijn bekend geworden met de verschillende klassieke stukken die ze hebben geschreven. U kunt bij Familystream genieten van zowel reformatorische als klassieke muziek. In dit artikel gaan we wat dieper in op de geschiedenis van klassieke muziek en vertellen we u hoe u klassieke muziek online kunt luisteren via Familystream.

De geschiedenis van Klassieke muziek

Klassieke muziek is muziek die in Europa werd gemaakt tijdens de periode van 1600 tot en met 1900. Bekende componisten die klassieke muziek hebben geschreven zijn onder andere Mozart, Bach en Beethoven.

U kunt klassieke muziek onderverdelen in drie periodes. De eerste periode heet de barok en duurde van 1600 tot 1740. De muziek kreeg in deze periode veel versieringen. De tweede periode heet het classicisme, ook wel de klassieke tijd. Deze periode startte in 1740 en eindigde in 1810. De componisten wilde de muziek eenvoudiger maken waardoor vaak de zang enkel begeleidt werd met akkoorden. Na deze periode begon rond 1810 de romantiek. Bij deze stijl maakten componisten gebruik van meer noten en meer verschillende instrumenten. Er is veel drama en emotie in deze stijl terug te horen.

Klassieke muziek luisteren Familystream

Familystream is zowel een reformatorische als klassieke muziek streaming dienst. U heeft keuze uit een ruime collectie die blijft groeien. Met onze app kunt u klassieke muziek luisteren online en offline. Op ons platform kunt u onder andere kiezen uit muziek met bovenstem of orgelmuziek. Probeer nu 30 dagen gratis en kijk of Familystream bij u past.

Conclusie

Klassieke muziek bestaat sinds 1600. Enkele bekende componisten zijn Mozart, Bach en Beethoven. U kunt klassieke muziek onderverdelen in 3 verschillende categorieën. Barok, classicisme en romantiek. In de periode van Barok kreeg muziek veel versieringen. In de periode van het classicisme werd de muziek eenvoudiger gemaakt. In de periode van de romantiek werd er meer emotie in de muziek verwerkt.

Muziek live stream nu via Familystream en geniet van een grote collectie klassieke muziek. U kunt online muziek luisteren maar ook muziek downloaden en offline muziek luisteren met Familystream. Ook kunnen uw kinderen genieten van bijbelse kinderliedjes en luisterboeken zoals pietje puk. Probeer Familystream 30 dagen gratis en start vandaag nog met online muziek luisteren.