U enthousiast maken voor de prachtige klanken van het orgel. Dat is wat Harm Hoeve graag doet. Naast het bespelen van het orgel, is Harm Hoeve ook componist en dirigent. Zo is hij verbonden aan verschillende koren en schrijft hij regelmatig koraalbewerkingen. Lees hier meer over Harm Hoeve en zijn muziek.

Over Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen. Hij ging in Zwolle naar de muziekschool en vervolgens naar het conservatorium. Hier studeerde hij onder Harm Jansen. Bij het conservatorium kreeg hij diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus. Daarnaast bekwaamde Harm Hoeve zich ook in kerkelijk orgelspel en het dirigeren van koren. In Hilversum studeerde Harm Hoeve piano aan het conservatorium bij Matthijs Verschoor. Verder heeft hij ook nog lessen gevolgd bij Piet Kee en Guy Bovet  bij de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.  Hij won in 1989 de eerste prijs op het International Albert Schweitzerfestival. Op dit festival won hij een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

De muziek die Harm Hoeve maakt, wordt beschreven als dynamisch. Harm Hoeve heeft als doel om mensen enthousiast te maken over het orgel en om de boodschap van de muziek echt aan te laten komen bij de luisteraar.

Harm Hoeve begeleidt regelmatig koren en solisten bij cd-opnames en concerten. Ook geeft hij in zijn eigen praktijk orgel- en pianolessen en is hij actief als dirigent. In 2014 heeft Harm Hoeve een koninklijke onderscheiding ontvangen als Lid in de orde van Oranje-Nassau.

De albums van Harm Hoeve

Harm Hoeve heeft diverse albums uitgebracht waar u naar kunt luisteren. Deze albums zijn beschikbaar op Familystream. Luister bijvoorbeeld naar het album ’Psalmen zingen in de Bovenkerk’. Hierop staan verschillende psalmen waar u naar kunt luisteren.

Harm Hoeve heeft inmiddels 27 albums op Familystream staan en daarnaast heeft hij aan nog heel wat albums meegewerkt.

Hoe kunt u de muziek van Harm Hoeve beluisteren?

U kunt de muziek van Harm Hoeve beluisteren op Familystream. Familystream is een online streaming dienst waarop u naar een grote collectie reformatorische- en klassieke muziek kunt luisteren. We hebben veel verschillende genres beschikbaar zoals orgelmuziek. Ook voor kinderen hebben we een groot aanbod. Probeer ons platform nu 30 dagen gratis.

Samengevat

Harm Hoeve is een enthousiaste organist. Hij heeft aan het conservatorium mogen afstuderen en begeleidt nu regelmatig koren en solisten bij zowel concerten als cd-opnames. Ook heeft hij zelf verschillende cd’s opgenomen. Luistert u graag naar orgelmuziek? Beluister dan nu de albums van Harm Hoeve op Familystream.