Houdt u van vindingrijk en fijngevoelig orgelspel? Luister dan eens naar het orgelmuziek Pieter Heykoop op Familystream. Pieter Heykoop is een veelgevraagd organist voor zang- en orgelavonden in het binnen- en buitenland. Lees hier meer over Pieter Heykoop, over de muziek die hij maakt.  U kunt op Familystream naar de muziek van Pieter Heykoop luisteren. Na het lezen van dit artikel weet u hoe.

Over Pieter Heykoop

Pieter Heykoop is in Dordrecht geboren op 11 oktober 1960. Op jonge leeftijd had Pieter Heykoop al interesse voor het orgel en bleek hij muzikaal aangelegd te zijn. Daarom kreeg hij al op zesjarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Deze orgellessen werden gegeven door Bart van den Berg. Hierna heeft Pieter Heykoop nog verschillende andere leermeesters gehad, zoals Jan Bonfaas, en de internationale organist Ben van Oosten. Eerstgenoemde is de organist van de Grote Kerk in Gorinchem.

Toen Pieter Heykoop 15 jaar oud was, werd hij benoemd tot vaste organist bij een Gereformeerde kerk in Dordrecht. 11 jaar later werd Pieter Heykoop organist van een Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke. Daarnaast is Pieter Heykoop ook organist van de volgende koren:

  • Urker Visserskoor Crescendo
  • Mannenkoor Ethan Yerseke
  • Gemengd koor Yerseke

De orgelmuziek Pieter Heykoop is niet alleen veelgevraagd in Nederland, maar ook in andere landen. Denk bijvoorbeeld aan Canada, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Israël, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. De concerten worden bezocht door honderden en soms duizenden bezoekers. Vaak zijn dit samenzang avonden, hierbij zingen bezoekers onder begeleiding van het orgel en/of gezangen. Hoe kunt u online naar Pieter Heykoop luisteren?

De muziek van Pieter Heykoop

Pieter Heykoop luisteren kan op Familystream. Pieter Heykoop heeft verschillende cd’s uitgebracht. Zo kunt u luisteren naar samenzang en koorzang onder begeleiding van Pieter Heykoop op het orgel. Ook kunt u luisteren naar solo-optredens met orgelmuziek Pieter Heykoop. Dit betreft nationale en internationale concerten. Deze cd’s zijn online te beluisteren op Familystream.Maak afspeellijsten met de muziek van Pieter Heykoop, luister naar meerdere albums en pas al uw favoriete muziek aan uw persoonlijke wens aan! Pieter Heykoop is een populaire artiest op Familystream. Gemiddeld wordt hij 180.000 keer per maand beluisterd door de luisteraars van Familystream. Luister bijvoorbeeld naar 'My Song At Eventide', 'Uw lof en eer alom doen horen' en meerdere albums.

Luister muziek van Pieter Heykoop op Familystream

Bent u benieuwd naar de muziek van Pieter Heykoop? U kunt al zijn cd's beluisteren op ons platform. Momenteel staan er 59 albums op ons platform. Daarnaast staat er op Familystream nog een aantal albums waar Pieter Heykoop ook aan heeft meegewerkt. Luistert u liever andere muziek? Op Familystream hebben we verschillende genres waar u naar kunt luisteren. Lees hier meer over het genre orgelmuziek. Probeer ons platform nu 30 dagen gratis.

Samengevat

Naar Pieter Heykoop luisteren doet u op Familystream. Pieter Heykoop had al op jonge leeftijd een interesse voor het orgel en begon op zesjarige leeftijd met zijn eerste orgellessen. Dit had als resultaat dat Pieter Heykoop op 15-jarige leeftijd al vaste organist in Dordrecht werd. Vervolgens werd Pieter Heykoop 11 jaar later organist in Yerseke. Ook heeft Pieter Heykoop veel albums uitgebracht en is hij een veelgevraagde organist voor zangavonden.