Bent u liefhebber van orgelmuziek en wilt u altijd en overal orgelmuziek kunnen luisteren? Dan bent u bij Familystream aan het juiste adres. Op Familystream vindt u namelijk de grootste collectie christelijke orgelmuziek. Van meditatieve psalmen tot improvisatie. Op Familystream kunt u urenlang genieten van diverse soorten onbekende en bekende orgelmuziek. Wilt u vandaag nog naar orgelmuziek luisteren? Ontdek de mooiste orgelmuziek op Familystream en probeer ons platform nu de eerste 30 dagen gratis.

De geschiedenis van het orgel

Het orgel zelf is al heel oud. In ca. 246 voor Christus is het orgel uitgevonden in Alexandrië, Egypte. Ktsesibios vond een instrument uit dat geluid maakte wanneer hij water door de pijpen pompte. Dit was het begin van orgel muziek. Via de Romeinen kwam het orgel vervolgens in Arabie terecht, waar de techniek verder werd ontwikkeld. Deze ontwikkeling legde de basis voor wat we nu kennen als kerkorgel muziek, een genre dat zich in de loop van de eeuwen heeft ontwikkeld. Toen het Romeinse Rijk viel, verdween het orgel uit West-Europa. Echter, toen het orgel door de Byzantijnse keizer Constantijn de Vijfde aan koning Pepijn de Korte als cadeau gegeven werd in 757, maakte het orgel een comeback. In 812 werd het orgel in de kapel van Aachen geïnstalleerd.

Uiteindelijk bleek het orgel door het volume van de orgelmuziek perfect geschikt om een kerkdienst te begeleiden, specifiek het zingen. De rijke klanken van kerkorgel muziek werden een essentieel onderdeel van de liturgie Meerdere kloosters en kerken namen een orgel in gebruik. Dit legde het fundament voor orgelmuziek tijdens kerkdiensten. 

Uitgebreide collectie orgelmuziek

We hebben verschillende soorten orgelmuziek op onze streamingdienst staan. Onder deze collectie bevinden zich stukken die worden beschouwd als de mooiste orgelmuziek, zorgvuldig geselecteerd voor onze luisteraars. Zo kunt u bijvoorbeeld luisteren naar de psalmen op het album ‘Meditatieve Klanken’ door Jan Luteijn. Of luister naar het album ‘Voor Kerktijd... deel 1’ door Pieter Heykoop. Geniet u van improvisatiespel op het orgel? Dan kunt u luisteren naar het album ‘Improvisaties over Psalmen’ door Martin Mans. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze grote collectie. Daarom weten we zeker dat u in het genre ‘orgel muziek’ de albums zult vinden waar u graag naar luistert.

Daarnaast bevat onze collectie ook een scala aan bekende orgelmuziek, perfect voor liefhebbers van tijdloze en wereldberoemde orgelklassiekers.

Waarom kiezen voor Familystream?

Waarom zou u orgelmuziek luisteren op Familystream? We zetten een aantal voordelen op een rij:

  •  Wij hebben een grote collectie aan albums orgel muziek met de meest gerespecteerde musici, zoals Peter WildemanPieter Heykoop en Martin Mans
  • Naast orgelmuziek hebben we nog veel meer genres waar u naar kunt luisteren: zoals koorzang, orgel klassiek, psalmen enzovoort. 
  • We hebben ook een grote collectie bekende orgelmuziek beschikbaar. Geniet van bekende orgelklassiekers. 
  • Onze collectie blijft zich uitbreiden. Op Familystream bent u dus nooit klaar met luisteren!  

Conclusie

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in orgelmuziek luisteren, biedt Familystream een unieke ervaring met een uitgebreide aanbod. Op ons platform hebben we orgelmuziek van gerespecteerde musici, zoals Peter Wildeman, Pieter Heykoop en Martin Mans. Maar daarnaast kunt u op Familystream ook terecht voor veel andere genres. Houdt u bijvoorbeeld ook van koorzang, orgel klassiek of psalmen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Geïnteresseerd? Dan kunt u ons platform gratis proberen. Deze proefperiode duurt 30 dagen. Tijdens deze periode kunt u gebruik maken van het gehele platform, waaronder onze grote collectie orgelmuziek. Maak kennis met verschillende musici, luister content en stream uw favoriete muziek op iedere plek. Probeer ons platform nu 30 dagen gratis.