Op dit album kunnen uw kinderen luisteren naar de eerste avonturen van Pietje Bell. We zullen u een korte samenvatting geven van dit album en daarnaast een korte geschiedenis geven over de schrijver.

Over de schrijver

De boeken van Pietje Bell werden door Chris van Abkoude geschreven. Chris van Abkoude was geboren in 1880. Het eerste boek van Pietje Bell was uitgegeven in 1914 en werd uitgegeven door uitgever Kluitman. Chris van Abkoude heeft veel dingen in zijn leven gedaan. Zo heeft hij ruim veertig kinderboeken geschreven. Chris van Abkoude heeft zo ook het populaire boek Kruimeltje geschreven.

Samenvatting van de avonturen van Pietje Bell

Op dit album kunnen uw kinderen luisteren naar het eerste boek van Pietje Bell. De vader van Pietje Bell was schoenmaker en had een vrouw en een dochter. De schoenmaker had de bijnaam Jan Plezier vanwege zijn vrolijkheid. Jan Plezier had nog één wens en die wens was om een zoontje te krijgen. En toen werd Pietje Bell geboren. Al snel merkte ze dat Pietje Bell er nogal van genoot om kattenkwaad uit te halen. Op dit album kun je luisteren welke fratsen Pietje Bell allemaal uithaalt. Daarnaast hielp Pietje ook graag mensen, maar dat loopt niet altijd goed af. De vader van Pietje moest altijd hartelijk om zijn zoon lachen.

Pietje Bell luisteren bij Familystream

Op Familystream staan meerdere audioboeken van Pietje Bell door Chris van Abkoude. Daarnaast hebben we nog veel meer kinderboeken en vertellingen op ons platform staan. Ook hebben we reformatorische en klassieke muziek voor jong als oud. Benieuwd naar ons platform? Probeer het 30 dagen gratis.

Conclusie

Luister naar de avonturen van Pietje Bell door Chris van Abkoude. Het eerste boek van Pietje Bell is uitgegeven in 1914. Pietje Bell is een zoontje van de vrolijke schoenmaker Jan Plezier. Pietje haalt veel kattenkwaad uit en probeert mensen te helpen, wat niet altijd goed afloopt.