Wilt u graag online naar het album ‘Heer ik hoor van rijke zegen’ luisteren? Dat kan bij Familystream. Er zijn tegenwoordig veel verschillende muziekplatforms met verschillende soorten muziek. Familystream is echter een unieke uitzondering. Op ons platform focussen wij ons op klassieke en reformatorische muziek. Hierdoor vindt u naast het album: ‘Heer ik hoor van rijke zegen’, ook andere soorten muziek die u zullen raken. ‘Heer ik hoor van rijke zegen’ is een album uitgebracht door Hugo van der Meij. Maar wie is Hugo van der Meij precies en wat kunt u precies verwachten van dit album?

Over Hugo van der Meij

Op 30 maart 1992 werd Hugo van der Meij in Katwijk geboren. Op 8-jarige leeftijd begon hij al met pianoles. Op zijn 16e ging Hugo op orgelles en vervolgens ging hij op zijn 20e een cursus koordirectie volgen. Dit heeft ertoe geleidt dat hij momenteel dirigent is van drie mannenkoren. Daarnaast begeleidt hij verschillende koren door het hele land en geeft hij ook solo-orgelconcerten. Hugo van der Meij heeft heel wat albums op Familystream staan en heeft ook aan heel wat albums meegewerkt.

Over het lied

Het lied ‘Heer ik hoor van rijke zegen’ is vertaald door Meier Salomon Bromet. De naam van het originele lied is: ‘Lord, I hear of showers of blessing’. Het originele lied is geschreven door Elizabeth Codner-Harris, en is in de zomer van 1860 geschreven naar aanleiding van een opwekking in Ierland.

Meier Salomon Bromet was een Surinaams-Nederlands dichter. In zijn leven heeft hij veel liederen vertaald. Vanaf 1872 vertaalde hij ook liederen van Ira David Sankey naar het Nederlands. Dit deed hij terwijl hij in dienst was van de Schotse zending.

Over het album

Op het album 'Heer, ik hoor van rijke zegen', vindt u zestien nummers. Alle nummers zijn door Hugo van der Meij geïmproviseerd op de piano. Bekende nummers die u op dit album kunt vinden zijn: 'Abba Vader', 'De Heer is mijn Herder', 'Wat de toekomst brenge moge' en 'Zegen mij'.

Hier volgt een overzicht van alle nummers op het album:

 1. Psalm 121
 2. Abba Vader
 3. Daar is kracht in het bloed
 4. De Heer is mijn Herder
 5. Heer ik hoor van rijke zegen
 6. Hij kent mijn naam
 7. Ik zal er zijn
 8. Jezus, mijn Heiland
 9. Le Seigneur
 10. Maranatha
 11. Neem Heer mijn beide handen
 12. Uit de diepte roep ik
 13. Voetstappen in het zand
 14. Wat de toekomst brenge moge
 15. Welk een vriend is onze Jezus
 16. Zegen mij

De voordelen van Familystream

Zou u het album Heer’ ik hoor van rijke zegen willen beluisteren? Dan kan dat op Familystream. Maar wat voor streamingplatform is Familystream eigenlijk en wat zijn de voordelen? We zetten deze voor u op een rij:

 • Makkelijk in gebruik
  Familystream is gemakkelijk te gebruiken. U kunt onze muziekcollectie doorzoeken, afspeellijsten maken van uw favoriete nummers en deze beluisteren op uw computer, mobiele apparaat of stereo-installatie thuis.
 • Groeiende collectie
  Familystream biedt u de grootste collectie reformatorische en klassieke muziek en deze blijft groeien!
 • Kies de muziek die bij u past
  Met Familystream kunt u de muziek kiezen die u online en offline wilt beluisteren, van klassiek tot luisterboeken.
 • Luister muziek altijd en overal
  Beluister Familystream via Sonos, tablet, computer en telefoon. Muziek waar u van houdt op elk moment van de dag.

Samevattend

Luister bij Familystream naar het album ‘Heer’ ik hoor van rijke zegen’. Op dit album vindt u zestien nummers die door Hugo van der Meij op de piano worden gespeeld. Geniet van de muziek en van de andere voordelen die Familystream te bieden heeft.