Bent u op zoek naar een streamingdienst waar u kunt luisteren naar het album van Pieter Heykoop 'Voor Kerktijd’? Dan kan het best een uitdaging zijn om een platform te vinden waar u waar u dit album online kunt luisteren. Wanneer u graag luistert naar Pieter Heykoop, wilt u natuurlijk ook naar andere albums van deze musicus luisteren. Bij Familystream kunt u genieten van het album van Pieter Heykoop: Voor Kerktijd. Houdt u van instrumentale orgelmuziek? Dan kunnen wij u dit album en de vele andere albums van deze musicus van harte aanbevelen.

Niet-ritmische psalmen

Voor Kerktijd Pieter Heykoop is een reeks van 8 albums waarop niet-ritmische psalmen staan. Maar wat zijn niet-ritmische psalmen? Niet-ritmisch zingen is een manier van zingen waarbij elke noot even lang wordt gezongen. Deze manier van zingen is nog gebruikelijk in veel bevindelijke gereformeerde kerkgenootschappen.

In 1566 werd de ritmische berijming ingevoerd door Petrus Datheen. Veel mensen hadden moeite met het zingen van verschillende noten. Daarnaast hadden kerken in die tijd een slechte akoestiek, waardoor het door de nagalm lastig was om een goed ritme aan te houden. Daarom kozen veel kerken ervoor om niet-ritmisch te gaan zingen. De nieuwe ritmische berijming van 1773 was aanleiding voor sommige kerken om het ritmisch zingen weer in de diensten terug te brengen.

Voor Kerktijd

Ieder album van Voor Kerktijd van Pieter Heykoop bevat zes liederen met een duur van 10-15 minuten per lied. De zes liederen zijn allemaal gedeeltes van psalmen. Hij heeft meerdere delen van ‘Voor Kerktijd’ uitgebracht. Er staan in totaal acht albums op Familystream die u kunt beluisteren.

Hier volgt een overzicht van alle nummers op het album: 

 1. Hoe Lief'lijk, Hoe Vol Heilgenot: Laat Ons de Rustdag Wijden: Ik Ben Verblijd, Wanneer Men Mij
 2. Gij Weet, O God, Hoe'K Zwerven Moet Op Aard': Ik Blijf Den Heer Verwachten: Ja, Mijn Ziel Dorst Naar
 3. Gelijk Het Gras Is Ons Kortstondig Leven: Gedenk, O Heer', Hoe Zwak Ik Ben, Hoe Kort Van Duur: Gaat
 4. Heer, Ai Maak Mij Uwe Wegen, Door Uw Woord en Geest Bekend: 'K Ben, Door Uwe Wet Te Schenden, Krom
 5. Keer Eind'lijk, Heer', Toch Weder: Ik Lag Gekneld in Banden Van Den Dood: Och Heer, Och Wierd Mijn
 6. 'K Roep Heer, in Angst Tot U Gevloden: God Is Een Toevlucht Voor de Zijnen: Merk Op, Mijn Ziel, Wat
  

Waarom dit album luisteren bij Familystream?

Waarom zou u dit album willen luisteren op Familystream? We zetten enkele voordelen voor u op een rij:

 • Luister naar meerdere delen van Pieter Heykoop: Voor Kerktijd
  U kunt alle albums van deze reeks exclusief beluisteren op Familystream.
 • Luister overal waar u wilt. Zowel online als offline
  U kunt het album van Pieter Heykoop voor Kerktijd en andere albums via onze app downloaden, zodat u hiernaar op ieder moment kunt luisteren. .
 • Geniet bij Familystream van nog meer instrumentale orgelmuziek
  We hebben op Familystream naast de delen van Voor Kerktijd Pieter Heykoop ook vele andere instrumentale orgelmuziek waar u naar kunt luisteren.
 • Ook voor kinderen hebben we een grote collectie aan verantwoorde muziek en luisterboeken
  Familystream is er voor het hele gezin.

Conclusie

Bij Familystream kunt u genieten van Pieter Heykoop: Voor Kerktijd deel 1. Ook de andere delen zijn exclusief beschikbaar op ons platform. Op vijftienjarige leeftijd werd hij al benoemd tot vaste organist in een gereformeerde gemeente. Dit album bevat zes liederen van verschillende psalmen. Pieter Heykoop speelt orgel in het binnen- en buitenland. Benieuwd naar de albums van Voor Kerktijd Pieter Heykoop en andere musici zoals Martin Weststrate of The Musix? Beluister het nu op Familystream.