Jaap Kramer is een veelzijdig musicus. Zo bespeelt hij het orgel en de piano. Daarnaast is hij dirigent en ziet hij het als zijn roeping om zich binnen de christelijke muziekwereld in te zetten. Lees hier meer over wie Jaap Kramer is en de albums die hij heeft opgenomen.

Over Jaap Kramer

Jaap Kramer is in 1979 geboren op Urk. Van jongs af aan was Jaap Kramer al omringd met muziek, dankzij zijn muzikale familie. Hierdoor werden de muzikale talenten van Jaap al op jonge leeftijd ontdekt. Op zijn 12e begeleidde Jaap Kramer al de gemeentezang op het orgel. Naast het bespelen van het orgel, leerde Jaap ook piano spelen. Deze twee muziekinstrumenten werden zijn grote passie. Hij kreeg van verschillende docenten les en heeft ook nog enkele jaren aan het conservatorium in Zwolle en de Schumann Akademie gestudeerd.

Op 17-jarige leeftijd werd Jaap Kramer dirigent van het jongemannenkoor Soli Deo Gloria. Met Soli Deo Gloria heeft hij veel ervaring opgedaan. Zo heeft het koor in zowel het binnen- als buitenland opgetreden, en treedt het koor ook nu nog regelmatig op. Ook hebben ze verschillende cd’s uitgebracht. Ondertussen ontwikkelde Jaap Kramer zich verder als een veelzijdige dirigent en koorbegeleider. Door de jaren heen werd Jaap Kramer een veelgevraagd musicus en dirigent. Op dit moment is hij vaste pianist van Martin Brand en werkt hij mee aan diverse cd-opnames en evenementen in zowel buiten- als binnenland.

Beluister de muziek van Jaap Kramer op Familystream

Op Familystream kunt u naar de albums van Jaap Kramer luisteren. Ook zijn er veel albums waar u naar kunt luisteren waar Jaap Kramer aan heeft meegewerkt. Maar wat is Familystream eigenlijk?

Familystream is een streamingdienst met de grootste klassieke en reformatorische muziekcollectie. Onze collectie blijft zich constant uitbreiden. Familystream is een platform dat speciaal gemaakt is voor het hele gezin. Zo is er voor iedereen binnen het gezin passende muziek te vinden om naar te luisteren. Ook hebben we speciaal voor kinderen een grote collectie luisterboeken. Ons platform is de eerste 30 dagen gratis te proberen.

Samengevat

Jaap Kramer is een talentvolle musicus die van jongs af aan al omringd was met muziek. Hierdoor werd zijn muzikale talent al op jonge leeftijd ontdekt. Op dit moment is hij een veelgevraagd musicus en dirigent. Ook heeft hij verschillende albums opgenomen die te beluisteren zijn op Familystream.