Muziek luisteren via het internet is tegenwoordig de standaard. U kunt luisteren naar duizenden tot zelfs miljoenen liedjes door gebruik te maken van een streamingplatform. Daarnaast komen er steeds meer nieuwe muziek streaming diensten bij. Hierdoor kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Bent u echter op zoek naar een streamingplatform met alleen verantwoorde muziek? Dan kan het nog een hele opgave zijn om deze te vinden. Daarom willen wij u graag voorstellen aan ons platform Familystream. Op ons platform vindt u de grootste collectie reformatorische en klassieke muziek. We zijn selectief in de albums die we op ons platform plaatsen. Hierdoor is onze streamingdienst veilig en verantwoord voor zowel jong als oud. Maar wat is een streamingsdienst, en hoe werkt ‘streamen’ nu eigenlijk, en wat zijn de voordelen van Familystream? U leest het in dit artikel.

Wat is een muziek streamingdienst

Een muziek streamingdienst is een platform waarop u direct muziek kunt luisteren zonder eerst de muziek te downloaden. Een muzieknummer is opgedeeld in kleine gegevenspakketjes. Deze gegevenspakketjes worden in kleine stukjes gestuurd. U kunt dit ook wel zien als een muziek live stream. De muziek wordt live in kleine gedeeltes naar uw apparaat toegestuurd. Hierdoor hebt u geen extra ruimte nodig op uw telefoon of computer om muziek op te slaan. Er zijn veel verschillende mogelijkheden in de wereld van ‘streamen’. Zo kunt u bijvoorbeeld video’s, films, muziek en luisterboeken streamen. Een aantal bekende muziek streaming diensten zijn:

 • Familystream
 • Spotify
 • Apple music
 • YouTube Music

De functies van streamingdiensten

Streamingsdiensten hebben vaak een aantal functies gemeen. We zetten een aantal van deze functies voor u op een rij.

 • Afspeellijsten maken
  Het is bij veel verschillende streamingsdiensten mogelijk om persoonlijke afspeellijsten te maken. Voeg uw favoriete muziek toe en geniet urenlang van muziek die u zelf hebt uitgekozen.
 • Luister muziek waar u maar wilt
  Luister muziek offlineVeel streamingdiensten bieden offline muziek luisteren aan. Zo kunt u online muziek downloaden. Het voordeel hiervan? Download uw favoriete muziek en speel het af wanneer u geen internetverbinding hebt.
 • Gratis proefperiode
  Wie kent ze niet? Een gratis proefperiode om de streamingdienst uit te proberen. Ideaal om te kijken welke streamingsdienst bij u past. Luister 30 dagen gratis naar de verantwoorde en veelzijdige muziek op Familystream. Meld u aan en start direct met streamen. U zit nergens aan vast!
 • Voor het hele gezin
  Ook uw kinderen kunnen op Familystream muziek streamen en luisteren naar christelijke kinderliedjes en audio van onder andere.

Muziek streamen bij Familystream

Luister muziek bij Familystream! Familystream is een streamingdienst met de grootste reformatorische en klassieke muziekcollectie. Ook voor kinderen hebben we een grote collectie leuke kinderliedjes. Muziek streamen is nog nooit zo makkelijk geweest. Met onze app kunt u urenlang online muziek luisteren. Download onze app op uw telefoon en geniet overal van uw favoriete muziek. Download uw favoriete muziek voor offline muziek luisteren. Luister onder andere naar mannenkoor met bovenstem. Laat uw kinderen luisteren naar bijbel kinderliedjes. Ook kunt u luisterboeken afspelen bij Familystream voor kinderen. Zo kunnen uw kinderen bijvoorbeeld luisteren naar de verhaaltjes van blub & blub. Probeer Familystream nu 30 dagen gratis en start vandaag met reformatorische en klassieke muziek luisteren online.