Erica Vogel

Meer dan 20.3k keer beluisterd deze maand

Erica Vogel werd op 6 juli 1999 geboren in Zwolle. Op 5-jarige leeftijd is ze in aanraking gekomen met de dwarsfluit en op 6-jarige leeftijd is ze begonnen met haar eerste fluitlessen bij Mariska van der Vaart bij de plaatselijke muziekvereniging. In deze periode heeft ze ook haar HaFaBra diploma’s gehaald.
Na een aantal jaar deze lessen te hebben gevolgd, is Erica, naast haar middelbare school opleiding, op 11-jarige leeftijd toegelaten tot de jong-talentklas op het ArtEZ conservatorium te Zwolle, waar ze les kreeg van João Ramos Marta. Dit heeft ze gedaan tot haar 16e, toen ze toegelaten werd tot de vooropleiding op het zelfde conservatorium. Vanaf 17-jarige leeftijd startte ze met de hoofdvakopleiding Klassiek Dwarsfluit bij Gudrun Bourel.

Naast haar gewone lessen heeft Erica ook masterclasses gevolgd op een fluitseminar in Brugge bij o.a. Robert Pot en Peter Verhoyen. Na dit fluitseminar is ze uitgenodigd om een aantal lessen te volgen bij Aldo Baerten op het conservatorium in Utrecht. Ook heeft ze masterclasses gevolgd bij Martine van der Loo en Jacques Zoon en krijgt ze op het conservatorium les van Carola Ligt.
Sinds 2012 doet Erica mee aan diverse concoursen, waar ze verschillende prijzen wist te behalen, bij o.a. het benelux fluitconcours. Inmiddels is ze zowel een uitvoerend- als een docerend musicus en heeft ze ervaring met zowel orkest- als solo optredens. Ook heeft ze medewerking verleend aan tv- en radio opnames.
Naast het optreden is Erica ook als fluitdocent verbonden aan verschillende instellingen en heeft ze een privé praktijk opgebouwd met zowel theoretische- als praktijklessen.