Kinderen kunnen al op jonge leeftijd genieten van de psalmen dankzij de verschillende albums op Familystream die speciaal voor kinderen gemaakt zijn. Een voorbeeld van een dergelijk album is ‘Psalmen voor jonge kinderen’. Familystream is een muziekplatform met de grootste collectie reformatorische en klassieke muziek. Ons platform is een veilige omgeving voor het hele gezin. Dit betekent dat ook uw kinderen veilig zelf gebruik kunnen maken van Familystream en kunnen luisteren naar onder andere psalmen voor jonge kinderen. Het is fijn dat kinderen al zo vroeg psalmen mee kunnen krijgen. Daar zitten namelijk een aantal voordelen aan. Familystream zet deze voordelen voor u op een rij.

Psalmen meekrijgen op jonge leeftijd

Kinderen staan waarschijnlijk niet stil bij wat de impact van psalmen kan zijn op hun leven. Daarom zet Familystream de voordelen van psalmen voor jonge kinderen op een rij:

 • Door psalmen voor kinderen, leren kinderen de woorden in de Bijbel kennen.
  Door de psalmen voor kinderen leren kinderen wat er in de Bijbel staat. Wanneer er een stuk van het lied terugkomt in bijvoorbeeld een lezing, herkennen ze het gedeelte.
 • De psalmen voor kinderen kan kinderen in de toekomst bemoedigen.
  Liedjes zijn goed te onthouden, waardoor de psalmen kunnen dienen als bemoedigingen juist wanneer het nodig is.
 • Verbindt uw huis en de kerk met elkaar.
  Doordat uw kinderen naar psalmen voor kinderen en de woorden herkennen van de kerk, verbindt u thuis met de kerk.
 • Uw kinderen kunnen de waarde inzien van de psalmen.
  Door te luisteren naar psalmen voor kinderen, kunnen uw kinderen de waarde gaan inzien van de psalmen. Dit kan ertoe leiden dat ze zich meer gaan verdiepen in de psalmen en in de Bijbel.

Hier volgt een overzicht van alle nummers op het album: 

 1. Psalm 9 : 1
 2. Psalm 17 : 8
 3. Psalm 25 : 2
 4. Psalm 42 : 1
 5. Psalm 43 : 3
 6. Psalm 46 : 6
 7. Psalm 75 : 1
 8. Psalm 79 : 7
 9. Psalm 81 : 1
 10. Psalm 81 : 12
 11. Psalm 87 : 3
 12. Psalm 93 : 1
 13. Psalm 93 : 4
 14. Psalm 95 : 4
 15. Psalm 100 : 1
 16. Psalm 100 : 2
 17. Psalm 105 : 5
 18. Psalm 116 : 1
 19. Psalm 116 : 11
 20. Psalm 121 : 1
 21. Psalm 133 : 3
 22. Psalm 134 : 3
 23. Psalm 141 : 1
 24. Psalm 146 : 1
 25. Morgenzang

Wat u kunt doen

Wilt u de psalmen meegeven aan uw kinderen? Dan geeft Familystream u graag een aantal tips. Start bijvoorbeeld het album ‘Psalmen voor jonge kinderen’ die u op deze pagina kunt vinden. Hierdoor kunnen uw kinderen gewend raken aan de liedjes en psalmen. Vervolgens zou u de psalmen voor kinderen album met uw kinderen kunnen doornemen, zodat ze begrijpen wat deze precies betekenen. U kunt Familystream gebruiken om veel verschillende christelijke kinderliedjes op te zetten voor uw kinderen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Probeer Familystream nu 30 dagen gratis.

Conclusie

Luister nu naar Psalmen voor jonge kinderen. Psalmen voor jonge kinderen kunnen kinderen helpen om vertrouwd te raken met de psalmen. Door de psalmen voor kinderen, leren uw kinderen de woorden kennen en horen ze deze terug in de kerk. Het kan het begin zijn van een fundament van de Bijbel in de levens van uw kinderen.