Lydia van Mourik

Meer dan 30.0k keer beluisterd deze maand

Lydia van Mourik werd geboren op 23 december 1987 in Rotterdam.
Op vijfjarige leeftijd kreeg ze haar eerste blokfluitlessen en vier jaar later ging verder op dwarsfluit. Lydia volgde haar particuliere studie bij Lenette Pauw, Gien Wagenaar en Daniëlle van Laar.
Van 2008 tot 2013 studeerde Lydia aan het conservatorium in Rotterdam afdeling Klassieke muziek daar ontving les van Jo Hagen, Herman van Kogelenberg en Juliëtte Hurel. Van Wim Steinmann en Vincent Cortvrint ontving Lydia piccololessen.
In 2013 is Lydia afgestudeerd en volgt nu momenteel privélessen bij diverse docenten.
Masterclasses volgde Lydia bij o.a. Wilbert Hazelzet, William Bennett, Gaby Pas-von Riet, Emily Beynon en Robert Dick. Verder nam ze in de zomer van 2012 deel aan de Nederlandse Fluit Academie en kreeg daar lessen van Emily Beynon, Wieke Karsten en Jeroen Bron. Tijdens de afsluitingsconcerten van deze zomeracademie heeft Lydia mogen soleren in o.a. het concertgebouw in Amsterdam.

Naast haar vakstudie en concerten heeft Lydia een eigen lespraktijk. Ze geeft met veel passie aan zo’n 45 leerlingen les. Meer informatie daarover kunt u vinden onder het kopje fluitlessen op deze website.

Daarnaast is Lydia als orkest en kamermusicus werkzaam.
Zij is o.a. 1ste fluitiste bij het projectorkest Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden waarin ze jaarlijks de Johannes/Mattheus/Weihnachtsoratium uitvoert en andere projecten daaromheen. Verder deed ze veel ervaring op tijdens de orkestprojecten binnen Codarts. Ook remplaceert ze regelmatig bij verschillende andere orkesten waar onder andere het orkest van de Laurenscantorij te Rotterdam.
Verder geeft Lydia klassieke recitals in combinatie met harp/orgel/piano/klavecimbel.