Lise de Munck

Meer dan 67.4k keer beluisterd deze maand

Lise de Munck (2003) was op jonge leeftijd al gefascineerd door de dwarsfluit, en begon op 6-jarige leeftijd met dwarsfluitlessen. Zij volgde haar lessen in de talentklas bij de Muziekschool Zeeland van docente Elma Meijer. In juni 2020 behaalde zij in de koorkerk van Middelburg Cum Laude haar D-examen met werken van onder meer Fauré en de Carmenfantasie van Borne.

Sinds September 2020 studeert Lise aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts), waar ze Hoofdvak dwarsfluit volgt bij hoofdvakdocenten Juliette Hurel en Julie Moulin. Daarnaast volgt ze het bijvak Piccolo bij Wim Steinmann en piano bij Eli ’t Hart.

Lise volgde masterclasses bij o.a. Aldo Baerten, Peter Verhoyen, Emily Beynon en Valerie Debaele. Daarnaast heeft ze meerdere keren deelgenomen aan het International Flute Seminar Brugge (IFSB) en bij de Nederlandse Fluit Academie (Neflac).

Lise won diverse nationale en internationale prijzen. In 2016 won ze de 2e prijs bij de AZUMI flute contest, in mei 2017 de 3e prijs bij het Benelux Fluitconcours en in april 2019 de 3e prijs in de finale van de Dutch International Flute Competition.
Daarnaast won ze in april 2019 op overtuigende wijze zowel de eerste prijs als de publieksprijs van het Eastman concours in Middelburg. Naast een geldbedrag heeft ze daarmee een solo-optreden met het Zeeuws Orkest gewonnen. Net voor de corona-pandemie heeft ze met het Zeeuws Orkest gesoleerd met de Carmen Fantasie van Borne.

Lise heeft van 2013-2019 meegespeeld in het Zeeuws Jeugd- en Studentenorkest, waar ze onder meer gesoleerd heeft met het Rondo van Mozart. Sinds 2021 maakt ze onderdeel uit van het Divertimento trio (viool, fluit, piano). De afgelopen jaren heeft zij haar medewerking verleent aan verschillende cd-opnames en concerten, en speelt mee bij verschillende koren.

Naast haar conservatoriumstudie heeft Lise meerdere privé-leerlingen op dwarsfluitles in haar eigen lespraktijk.