Laure Dermaut

Meer dan 38 keer beluisterd deze maand

Laure Dermaut begon haar muzikale studies aan de muziekacademies van Menen en Ieper waar ze viool, altviool, cello, piano, orgel (bij Eric Hallein) en klavecimbel volgde. In 2000 behaalde ze een eerste prijs voor viool in de nationale wedstrijd “Dexia Classics”. In juni 2006 behaalde Laure het diploma “Meester in de muziek” aan het conservatorium van Gent, waar ze viool volgde bij Rudolph Werthen. Tijdens deze opleiding volgde ze orgel als neveninstrument bij Dirk Verschraegen.

Vanaf 2006 concentreert ze zich op het orgel. Ze volgde lessen aan het conservatorium van Rotterdam bij Ben van Oosten. In juni 2012 behaalde ze aan het conservatorium van Gent het Masterdiploma in de klas van Ignace Michiels met grote onderscheiding en grootste onderscheiding voor orgel. Tevens ontving ze de bijzondere prijs van het legaat De Blonde-Torck voor haar uitmuntende orgelexamen.

Verder volgde ze masterclasses bij onder andere Daniel Roth, Michel Bouvard, Jean-Baptiste Robin, Harald Vogel, Reitze Smits en Olivier Latry.
Laure concerteert regelmatig, zowel solistisch als met orkest en koor. Zo speelde zij onder andere tijdens de Internationale Orgelfestivals van Brugge, Gent en Breda. Ze concerteerde ook op het beroemde Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie te Haarlem.

In 2012 verscheen haar debuutalbum bij Animato Music Productions met werken van Gabriël Verschraegen, Edgar Tinel en Camil van Hulse. In maart 2016 verleende zij haar medewerking aan de cd- opname “Vox Aggiornamento” met de opname van een werk van de Canadese componiste Rachel Laurin.
Momenteel is ze werkzaam aan de Kunstacademie van Geraardsbergen.