Klaas Jan Mulder was een zeer talentvolle muzikant en dirigent. Eind 2007 overleed Klaas Jan Mulder aan een hersentumor. Zijn muziek wordt nog door veel mensen beluisterd en dat is niet zonder reden. Met zijn talent en technische vaardigheden heeft Klaas Jan Mulder op veel mensen indruk gemaakt. Lees hier meer over de bijzondere muzikale reis die Klaas Jan Mulder heeft gemaakt en de albums die hij heeft uitgebracht.

De muzikale geschiedenis van Klaas Jan Mulder

Klaas Jan Mulder was op jonge leeftijd al veel met muziek bezig. Hij kreeg aan de Zwolse Muziekschool orgel- en pianoles. Vanaf zijn veertiende verzorgde Klaas Jan Mulder al het orgelspel tijdens de kerkdiensten van zijn vader. Het eerste concert dat Klaas Jan Mulder gaf was samen met cellist Samuel Bril. In 1948 speelde hij het Pianoconcert in a mineur, opus 16. Een vermogend man luisterde naar Klaas Jan Mulder en was onder de indruk van zijn talent en technische vaardigheden. Deze man zorgde ervoor dat Klaas Jan Mulder aan het conservatorium van Amsterdam kon gaan studeren. Daar studeerde hij het hoofdvak Piano en als bijvak Orgel. Als pianist slaagde hij cum laude. Vervolgens speelde Klaas Jan Mulder een examen om een studiebeurs te krijgen voor een extra studie in het buitenland. Ook hiervoor slaagde hij, waardoor hij onder leiding van Eduardo del Pueyo aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel kon gaan studeren. Ook heeft hij nog een dirigentopleiding gedaan bij Piet Ketting en Dean Dixon.

De muziek van Klaas Jan Mulder op Familystream

U kunt op Familystream luisteren naar de prachtige muziek van Klaas Jan Mulder. Daarnaast heeft hij ook meegewerkt aan diverse albums, die ook te vinden zijn op ons platform. Er zijn verschillende albums beschikbaar waarop Klaas Jan Mulder op het orgel speelt, en er zijn  albums waar hij op de piano speelt. Met meer dan 50 albums die op ons platform staan, is de keuze orgelmuziek enorm!

Samengevat

Klaas Jan Mulder was een pianist, organist en dirigent. Hij stond bekend om zijn grote talent en muzikale technische vaardigheden. Hij heeft op het conservatorium van Amsterdam en later aan het Conservatorium te Brussel gestudeerd. Ook heeft hij nog de dirigentopleiding afgerond.

Op Familystream kunt u luisteren naar meer dan 50 albums van Klaas Jan Mulder. Probeer ons platform nu 30 dagen gratis en luister vandaag nog!