De ‘Katwijkse Mannenzang’ is een uniek evenement van Stichting Mannenzang Katwijk dat elk jaar in Nederland plaatsvindt. Meer dan 1800 mannen zingen dan samen tot eer van God. Zij hebben al duizenden cd’s verkocht. Veel mensen hebben echter geen cd-speler meer, maar willen wel de prachtige muziek van de ‘Katwijkse Mannenzang’ beluisteren. Daarom willen we u graag laten kennismaken met Familystream. Via Familystream kunt u op elk apparaat luisteren naar de ‘Katwijkse Mannenzang’ en vele andere liederen.  Lees hier meer over dit evenement en de albums die u bij Familystream kunt beluisteren.

De geschiedenis van de Katwijkse Mannenzang

Op 20 mei 1994 werd de eerste mannenzangavond georganiseerd, nadat Jaap van Rijn aan zijn vrouw had aangegeven dat hij het leuk zou vinden om een keer met een kerk vol mannen op het orgel te spelen. Er werd een comité opgericht en de eerste mannenzangavond was een feit. Het evenement werd een succes, evenals de opgenomen cd, waardoor men besloot om van de ‘Katwijkse Mannenzang’ een terugkerend evenement te maken. Vanaf Volume 6 begonnen ze met het instuderen van de bovenstem voor de mannenzangavonden. Hiervoor werd een nieuw gelegenheidskoor opgestart genaamd ‘Veluws Bovenstem Mannenkoor’. Na de opname van Volume 20 gaf de oude commissie aan te willen stoppen met de mannenzangavonden. Jaap van Rijn vond dit erg jammer en organiseerde daarom in 2011 een eigen mannenzangavond (zonder bovenstem). Naast de evenementen van Jaap van Rijn werd er door het bestuur ook een nieuw project gestart: mannenzangavonden op hele noten. Het doel van dit project was om psalmen op hele noten te zingen en deze vast te leggen. Tijdens de eerste hele notenzang avond was het ‘Veluwse Bovenstem Mannenkoor’ ook weer van de partij om de bovenstem te zingen bij enkele psalmen.

De Katwijkse Mannenzang

Al 25 jaar wordt er ieder jaar een evenement georganiseerd door Stichting Mannenzang Katwijk waarbij heel veel mannen samenkomen om te zingen. Het stevige stemgeluid dat voort wordt gebracht door 1800 mannen is zeer indrukwekkend. De Katwijkse Mannenzang wordt al jaren door Bert Noteboom geleid. Hij is voorzitter van ‘Stichting Mannenzang Katwijk’ en is daarnaast dirigent en voorganger. Hij is degene die het programma samenstelt. Dit doet hij samen met de organist. Vanaf 2018 begeleidt Marco den Toom de Katwijkse Mannenzang op het orgel. Dit doet hij op het ‘Van den Heuvel-orgel’.

Tijdens het zingen worden er opnames gemaakt, zodat iedereen kan genieten van de Katwijkse Mannenzang. Momenteel zijn er al duizenden cd’s verkocht. De opbrengst van deze cd’s gaat naar christelijke goede doelen.

Beluister de Katwijkse Mannenzang op Familystream

Op Familystream staan alle cd’s van dit unieke evenement. Luister op elk moment naar de psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Momenteel staan er op Familystream 24 albums van de Katwijkse Mannenzang. Wanneer u een abonnement hebt op Familystream, kunt u de albums downloaden zodat u de muziek overal kunt beluisteren. Ook kunt u op Familystream luisteren naar andere genres en musici.

Samengevat

Elk jaar komen 1800 mannen samen om te zingen. De Katwijkse Mannenzang is een uniek evenement, georganiseerd door Stichting Mannenzang Katwijk, waarop psalmen, gezangen en geestelijke liederen ten gehore worden gebracht onder leiding van Bert Noteboom. Sinds 2018 begeleidt Marco den Toom de mannen op het orgel. De uitvoeringen van De Katwijkse Mannenzang worden opgenomen en op Familystream geplaatst. Op ons platform kunt u op dit moment naar 24 albums luisteren. Benieuwd naar het stevige stemgeluid van 1800 mannen? Neem dan nu een gratis proefabonnement bij Familystream.