Edwin Velvis

Meer dan 785 keer beluisterd deze maand

Edwin Velvis maakte kennis met de Engelse koormuziek op een reis naar Cambridge in 1989. Dit was de aanleiding om muziek te gaan studeren en vooral om te gaan zingen. Al snel raakte hij betrokken bij het Roder Jongenskoor waarbij hij ruim tien jaar als bas heeft gezongen en waar hij daarna ook stemvorming verzorgde. Hiernaast zong hij bij The Gents, een vocaal ensemble dat is ontstaan uit een concertreis naar de Verenigde Staten in 1996.
Edwin studeerde schoolmuziek, zang en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen en bij de SNK te Utrecht. Hij studeerde onder meer bij Marijke van Klaveren en Silvère van Lieshout en volgde zanglessen bij Bouwe Dijkstra en Frans Huyts.
Met diverse koren won hij prijzen op korenfestivals. Daarnaast zong en zingt hij regelmatig met koren in Engelse kathedralen.
Momenteel is hij onder de naam Velvision Vocal als dirigent werkzaam bij verschillende koren en koorprojecten waaronder het Noordermannenkoor in Rijssen. Daarnaast geeft hij zangles en verzorgt hij regelmatig workshops stemvorming bij koren.
Naast het werken in de muziek organiseert Edwin reizen voor koren naar Europese bestemmingen. Kijk dan voor meer informatie op www.velvision.nl