Corné van der Giessen

Meer dan 39.8k keer beluisterd deze maand

Corné van der Giessen is geboren op 5 januari 1986. Al jong heeft hij interesse voor muziek, en kreeg zijn eerste orgellessen van Bert Roest. Zijn eerste panfluitlessen kreeg hij op zevenjarige leeftijd van Pieter Dijksman uit Ridderkerk. Na twaalf jaar vervolgde hij de lessen bij Liselotte Rokyta.

Naast panfluit blijft orgel spelen ook een hobby. In de achterliggende jaren heeft hij orgellessen gevolgd bij Hayo Boerema in de Laurenskerk te Rotterdam.

In de achterliggende tijd zijn er verschillende cd’s verschenen waar Corné zijn medewerking aan heeft verleend. Zo zijn een 2-tal cd’s genaamd “Sortie” samen met Wilhelm Groenendijk – trompet en Arie van der Vlist op het orgel verschenen. Daarnaast ook een solo cd “Con Espressione” met medewerking van strijkorkest, hoorn en piano. In 2017 verscheen de 2e cd “Tricolore” samen met Leon Koppelman – panfluit en Jan Peter Teeuw – orgel.

De muziek is de enige taal op de wereld die alle mensen kunnen verstaan.

Corné bespeeld verschillende panfluiten. De bas- tenor- en altpanfluit. De panfluit die het meest wordt gebruikt is de altpanfluit. De pijpen van deze panfluit zijn gemaakt van Grenadilla (African Blackwood), een hardhout met grote slijtage weerstand, vooral gebruikt voor muziekinstrumenten (hobo, klarinet, fluit). Deze zwarte houtsoort heeft een warmere klank dan de gebruikelijke bamboe panfluiten. Omdat de dichtheid van het hout een grote rol speelt bij de klank is het mogelijk een groot volume te maken zonder dat de klankkleur veranderd. Alle panfluiten zijn gebouwd door de Roemeense panfluitbouwer Ion Preda.