Chr. Mannenkoor ''Eiland Urk'', Urk

Meer dan 52.8k keer beluisterd deze maand

Wie Urk zegt, zegt ook zingen. En zingen dat kunnen de Urkers. Het oude eiland telt vele koren. Het zingen zit hen in de genen en is en blijft een traditie. Zo ook het Christelijk Mannenkoor ”Eiland Urk” dat is opgericht in het jaar 2003 met een 20- tal vrienden.

Er werd in april 2003 gestart in een bedrijfskantine op Urk, en wel op zaterdagavond. Later is uitgeweken naar de visserijschuur van de heer Snoek, maar het verlangen naar een eigen repetitie ruimte bleef. De Gemeente Urk was bereid om een stuk grond te verpachten voor onbepaalde tijd. Binnen een jaar was de klus geklaard en stond er door de enorme inzet van de vele zangers, een eigen schitterend zanggebouw. Het koor groeide intussen door, en telt nu inmiddels rond de 90 zangers.

Het mannenkoor staat onder leiding van Gerrit Schinkel uit Urk. Onze vaste organist van het koor is Hendrik van Veen uit Urk en onze vaste pianist is Hugo van der Meij. Het repertoire wat wij instuderen met onze dirigent en ten uitvoering brengen bestaat uit psalmen, gezangen, geestelijke liederen en eigen geschreven of bewerkte nummers van onze dirigent Gerrit Schinkel. Het mannenkoor treed op in onze prachtige Urker klederdracht.

Het mannenkoor heeft als doel middels het zingen Gods Woord uit te dragen, en medewerking te verlenen aan zangavonden voor goede doelen. Chr Mannenkoor “Eiland Urk' wil zich profileren door de warme klankkleur en goede verstaanbaarheid van de gezongen tekst. Inmiddels bestaat het koor 12.5 jaar en heeft 5 cd’s uitgebracht om dit ten gehore te brengen aan de gewaardeerde luisteraars.