Bent u op zoek naar een platform waarop u naar ‘Het levensschip’ kunt luisteren? Meerdere streamingdiensten bieden dit aan. Alleen bieden veel van deze platforms ook andere genres aan waar u liever niet naar wilt luisteren omdat wellicht niet alle content verantwoord is. Daarom introduceren wij u graag bij Familystream. Familystream is een platform dat is gericht op reformatorische en klassieke muziek. Ons platform biedt alleen verantwoorde muziek aan, waardoor Familystream door het hele gezin te gebruiken is.

Bij Familystream kunt u genieten van het album: Het levensschip. Op het album hoort u het Christelijke Mannenkoor “Eiland Urk” onder begeleiding van Gerrit Schinkel. Lees hier meer over dit album.

Over het koor

Het Christelijke Mannenkoor “Eiland Urk” is opgericht in 2003 door een aantal vrienden. Ze begonnen in een bedrijfskantine met repeteren en zijn vervolgens naar een visserijschuur verhuisd. Dit werd al snel te klein. De Gemeente Urk was bereid een stuk grond te verpachten voor onbepaalde tijd. Binnen één jaar hadden ze een zanggebouw neergezet op het stuk grond. Ondertussen bleef het koor maar groeien. Momenteel hebben ze maar liefst 90(!) zangers.

Het koor staat onder leiding van Gerrit Schinkel. Hij is de vaste organist van het mannenkoor. Op jonge leeftijd heeft hij al solo’s opgevoerd bij diverse koren. Hij is één van de oprichters van het koor en het koor blijft onder zijn leiding ook groeien.

Over het album

Het album ‘Het levensschip’ bevat vijftien liederen. De meeste liederen op dit album zijn psalmen. Naast het koor, werkte ook Gerwin van der Plaats en Hendrik van Veen mee aan dit album.

Gerwin van der Plaats was er al vroeg bij met het leren bespelen van het kerkorgel. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij al kerkdiensten in de gereformeerde kerk in Nieuwegein. Momenteel is hij een vaste begeleider bij verschillende koren. Ook heeft hij diverse concertreizen gemaakt naar verschillende landen.

Hendrik van Veen volgde al op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Daarnaast kreeg hij ook veel belangstelling voor de piano en begeleidde hij op twaalfjarige leeftijd de plaatselijke muziekvereniging op de piano. Hendrik van Veen is een veelgevraagde begeleider op zowel het orgel als de piano.

Hier volgt een overzicht van alle nummers op het album: 

 1. Morgenzang
 2. Psalm 21 vers 1, 5 en 13
 3. Whisper
 4. Psalm 105 vers 1, 2, 3, en 24
 5. Avondzang
 6. Psalm 47 vers 1 en 3
 7. Het levensschip
 8. Psalm 34 vers 1, 9 en 2
 9. Jeruzalem
 10. Stromen van zegen
 11. Psalm 116 vers 1, 11 en 7
 12. Heer ik hoor van rijke zegen
 13. Psalm 6 vers 1 en 9
 14. Psalm 108 vers 1 en 2
 15. Uitleidend orgel- en pianospel
  

Luister het album op Familystream

U kunt op Familystream genieten van het album: Het levensschip. Maar waarom zou u ervoor kiezen om het album op Familystream te beluisteren? Wij zetten een aantal voordelen voor u op een rij:

 • Familystream is de grootste streamingdienst voor klassieke en reformatorische muziek. Met nieuwe albums die regelmatig worden toegevoegd, kunt u met één druk op de knop naar uw favoriete muziek luisteren.
 • Familystream is overal beschikbaar via onze mobiele app. U kunt met onze app ook offline muziek luisteren. Download de app en luister vandaag nog overal naar muziek.    
 • Familystream is een gezinsvriendelijke dienst. We hebben ook een grote collectie kinderliedjes en luisterboeken voor kinderen.

Conclusie

Op Familystream kunt u luisteren naar het album: Het levensschip. Op dit album hoort u het Christelijke Mannenkoor “Eiland Urk” onder leiding van Gerrit Schinkel. Het mannenkoor is opgericht in 2003 en heeft 90 zangers. Daarnaast is Familystream een platform met veel voordelen. Luister altijd en overal naar uw favoriete muziek, er worden regelmatig nieuwe albums toegevoegd aan dit gezinsvriendelijke platform.