Luister op FamilyStream naar het album: Het levensschip

Op FamilyStream kunt u genieten van het album: Het levensschip. Op het album hoort u het Christelijke Mannenkoor “Eiland Urk” onder begeleiding van Gerrit Schinkel. Lees hier meer over dit album.

Over het koor

Het Christelijke Mannenkoor “Eiland Urk” is opgericht in 2003 door een aantal vrienden. Ze begonnen in een bedrijfskantine met repeteren en zijn vervolgens naar een visserijschuur verhuisd. Dit werd al snel te klein. De Gemeente Urk was bereid een stuk grond te verpachten voor onbepaalde tijd. Binnen één jaar hadden ze een zanggebouw neergezet op het stuk grond. Ondertussen bleef het koor maar groeien. Momenteel hebben ze maar liefst 90(!) zangers.

Het koor staat onder leiding van Gerrit Schinkel. Hij is de vaste organist van het mannenkoor. Op jonge leeftijd heeft hij al solo’s opgevoerd bij diverse koren. Hij is één van de oprichters van het koor en het koor blijft onder zijn leiding ook groeien.

Over het album

Het album ‘Het levensschip’ bevat vijftien liederen. De meeste liederen op dit album zijn Psalmen. Naast het koor, werkte ook Gerwin van der Plaats en Hendrik van Veen mee aan dit album.

Gerwin van der Plaats was er al vroeg bij met het leren bespelen van het kerkorgel. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij al kerkdiensten in de gereformeerde kerk in Nieuwegein. Momenteel is hij een vaste begeleider bij verschillende koren. Ook heeft hij diverse concertreizen gemaakt naar verschillende landen.

Hendrik van Veen volgde al op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Daarnaast kreeg hij ook veel belangstelling voor de piano en begeleidde op twaalfjarige leeftijd de plaatselijke muziekvereniging op de piano. Hendrik van Veen is een veelgevraagde begeleider voor zowel het orgel als de piano.

Luister het album op FamilyStream

U kunt op FamilyStream genieten van het album: Het levensschip. Maar waarom zou u ervoor kiezen om het album op FamilyStream te beluisteren? Wij zetten een aantal voordelen voor u op een rij:

  • FamilyStream is de grootste streamingdienst voor klassieke en reformatorische muziek. Met dagelijks nieuwe albums die worden toegevoegd, kunt u met één druk op de knop naar uw favoriete muziek luisteren.
  • FamilyStream is overal beschikbaar via onze mobiele app. Download de app en luister overal naar muziek.
  • FamilyStream is een gezinsvriendelijke dienst

Conclusie

Op FamilyStream kunt u luisteren naar het album: Het levensschip. Op dit album hoort u het Christelijke Mannenkerk “Eiland Urk” onder leiding van Gerrit Schinkel.