Chr. Mannenkoor ''Con Forza'', Woerden

Meer dan 2.805 keer beluisterd deze maand

Christelijk mannenkoor CON FORZA uit Woerden is opgericht op 7 september 1993. Ontstaan uit de behoefte om te voorzien in een positief christelijk mannenkoor, waarvan het repertoir bestaat uit geestelijke liederen, gegrond op Gods Woord. Ook moest de muziek breed toegankelijk zijn voor de zangers en luisteraars, zodat de liederen hoofdzakelijk in de Nederlandse taal worden gezongen en uitgevoerd. Zo heeft dit mannenkoor een geheel eigen gezicht en plaats gekregen in de koorwereld, maar ook een eigen publiek opgebouwd.

Het koor is gestart met zo'n 35 leden. Momenteel heeft het koor zo'n 90 leden. De zangers komen zowel uit Woerden zelf als uit de wijde omgeving van deze plaats. Elke dinsdagavond repeteren zij in de Gereformeerde Kruiskerk. Ook de kerkelijke achtergrond van de leden is heel divers. Vrijwel alle kerkelijke stromingen zijn vertegenwoordigd. Dit staat echter de eenheid onder de leden niet in de weg.

Con Forza staat onder de muzikale leiding van dirigent Willem Nijhof. Hij heeft het dirigeerstokje overgenomen van Bert Moll. In het verleden heeft het koor onder leiding gestaan van Martin Mans, die dirigent was vanaf de oprichting van het koor. Tevens werkt het koor veel samen met ander bekende musici, bijv: Wim de Penning als vaste organist bij concerten, Arjan en Edith Post, Willemijn, enz.