Bovenstemgroep ''Wâlterswâld''

Meer dan 13.0k keer beluisterd deze maand

Onze Bovenstemgroep is in de zomer van 2011 ontstaan en vindt haar oorsprong in de meest noordelijke gemeente van de Hersteld Hervormde Kerk, de Hersteld Hervormde gemeente van Wâlterswâld. (Wouterswoude – Friesland)
Vanaf die tijd worden er zondags in de eredienst – met uitzondering van avondmaal- en rouwdiensten – enkele Psalmen met bovenstem gezongen. Op de eerste zondag van de maand is er in de kerk ‘s avonds het ‘Psalmzingen bij het orgel’. Voor een ieder die van zingen houdt wordt er een dik uur gezongen waarbij een ieder een Psalm kan opgeven. Hiervan wordt door de ‘bovenstemmers’ volop gebruik gemaakt voor het oefenen van de bovenstem. Voor de psalmzangavonden worden er een aantal extra oefenavonden gehouden.
Als bovenstemgroep organiseren met enige regelmaat een niet-ritmsiche psalmzangavond met bovenstem. Naast deze avonden verlenen wij op uitnodiging onze medewerking aan niet-ritmische psalmzangavonden in het land. Hierbij worden wij vaak aangevuld met de Bovenstemgroep van Waddinxveen.

De Bovenstemgroep Wâlterswâld is een interkerkelijke groep mannen uit de regio (Noord) Friesland. De thuisbasis is het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Wâlterwâld (waar ook de diensten van de Hersteld Hervormde Gemeente plaatsvinden). Naast het oefenen op de eerste zondagavond van de maand en het onderhouden van de bovenstem tijdens de erediensten worden de speciale oefenavonden voor de zangavonden vaak gehouden op enkele vrijdagavonden van 19.00u tot ca. 20.15 uur. Vermelding van deze oefenavond worden hier op de site geplaatst.

Website: www.bovenstempsalmen.nl