Ars Musica Orkest

Meer dan 5.6k keer beluisterd deze maand

Het Ars Musica Orkest (AMO) is een jong, professioneel, enthousiast en flexibel orkest en treedt op in heel Nederland. Het orkest wordt geleid door chef-dirigent Patrick van der Linden. Tijdens uitvoeringen weet het orkest het publiek te betrekken bij de muzikale beleving.

Onder de vlag van Ars Musica programmeert het orkest programma’s die verbindingen maken tussen oude genieën als Bach en Beethoven en nieuwe tijdperken. Deze samenhang kenmerkt de programmering die Ars Musica voorstaat.

Een tweede belangrijk speerpunt op artistiek vlak is educatie aan kinderen en volwassenen. Voor het orkest worden dan ook voorstellingen geschreven ten behoeve van muziekonderwijs aan basisscholen en middelbare scholen.

Het Ars Musica Orkest onderscheidt zich door een actieve en energieke manier van musiceren en een open, toegewijde manier van werken. Het orkest creëert tijdens de concerten een intieme sfeer, waardoor het publiek zich persoonlijk betrokken voelt bij het orkest.

Vanaf de oprichting in 2014 heeft het orkest zich tevens toegelegd op het begeleiden van koren en solisten. Het ensemble werkte mee aan prachtige concerten op hoog niveau. De bezetting varieert van enkele musici tot een groot symfonieorkest.

Het AMO geeft concerten door geheel Nederland. In 2015 werkte het orkest mee aan de baanbrekende productie van het Requiem van Hans Lachmann in Limburg, opgenomen en uitgezonden door Radio 4. In hetzelfde jaar speelde het AMO in de openlucht tijdens het gloednieuwe Festival Natuurlijk Klassiek op het Landgoed Schovenhorst in Putten. In 2016 werkte het orkest mee aan televisie-uitzendingen van Bachs Matthäus Passion en Händels Messiah die door de EO op NPO2 werden uitgezonden. In september 2017 is de debuutcd van het orkest verschenen met daarop onder meer de Hebridenouverture van Mendelssohn en de Zevende Symfonie (‘Die Unvollendete’) van Schubert.