Arja Peters

Meer dan 8.0k keer beluisterd deze maand

Arja Peters, pseudoniem van Chinny van Erven (Smilde, 10 januari 1925 – Apeldoorn, 7 juni 1996), was een Nederlandse schrijfster. Ze werd vooral bekend door de jeugdboekenserie De olijke tweeling.

Arja Peters werd geboren als dochter van een onderwijzer. Ze volgde na de middelbare school een tweejarige opleiding aan de Middelbare Landbouw- en Huishoudschool in Deventer, en trouwde daarna in 1946 met een leraar Franse taal- en letterkunde. Samen met haar gezin ging ze daarna in Apeldoorn wonen.

Kort na haar huwelijk begon ze aan haar eerste roman, met als titel Herthe. In 1958, toen ze inmiddels twee zonen had, begon ze te schrijven aan de meisjesboekenserie De olijke tweeling. De reeks over de tweeling Ellis en Thelma Bongers was een groot succes en zou uiteindelijk 26 delen kennen. Tot 1995 waren er zo'n 2,2 miljoen boeken van verkocht. Naast deze serie schreef Peters ook de vijfdelige serie Vicky, en een aantal andere kinderboeken en detectives. Ten slotte was zij actief als journaliste bij het Apeldoorns Stadsblad.

Op 7 juni 1996 overleed Arja Peters op 71-jarige leeftijd in Apeldoorn.