Wim Posthuma

Meer dan 20.8k keer beluisterd deze maand

Wim Posthuma
Wim Posthuma is in 1982 geboren te Oost-Souburg. Wim had al vroeg belangstelling voor muziek en vond het erg leuk toen hij klein was om een cd van een koor te beluisteren en daarbij dirigent te spelen. Wim heeft een aantal jaren orgelles gehad maar dat bleek al snel niet helemaal zijn ding te zijn. Hij kwam er al snel achter dat zingen op een koor beter in zijn straatje viel. Wim is begonnen met zingen op Matthanja te Goes samen met een aantal vrienden. Op een gegeven moment was hij aanwezig op een oranjezangavond van het Walchers Mannenkoor in de Ter Hoogekerk te Middelburg. Na deze avond en de oproep om nieuwe leden heb ik besloten naar het Walchers mannenkoor te gaan waar ik jarenlang als bas gezongen heb. In 2006 ben ik verhuist naar Goes en heb me toen aangesloten bij Mannenkoor de Lofzang te Goes waar ik tot op heden nog steeds zing. Buitenom mannenkoor De Lofzang zing ik nog bij diverse andere mannenkoren en jongerenkoren.
Wim Posthuma is al meer dan 10 jaar dirigent van kinderkoor Jong Asaf wat uit ruim 60 leden bestaat. Elke week opnieuw doe ik weer nieuwe energie op als de repetitie voorbij is. Het is genieten om met zo een groep samen muziek te mogen maken en dat op verschillende locaties ten gehore te brengen.
Buitenom zingen vind ik het ook erg leuk om zangavonden te organiseren. Hiervoor maak ik deel uit van Stichting Zeeland Zingt die ieder jaar een drietal doelen kiest om een heel jaar voor te collecteren. Voor meer info kunt u kijken op www.stichtingzeelandzingt.nl