Wim de Penning

Meer dan 56.5k keer beluisterd deze maand

Wim de Penning ontving reeds op 7-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van de heer J. de Wit Sr. uit Zwijndrecht. Later zette hij zijn orgelstudie voort bij Herman van Vliet op de orgels van Oudewater, Woerden en Amersfoort. Verder legde hij zich toe op piano en koordirectie. Wim heeft de muzikale leiding over de koren Eensgezindheid in Oud-Alblas, Excelsior in Kockengen en het Bethelkerkkoor in Zwijndrecht. Behalve als dirigent van deze 3 koren is hij veelvuldig als koorbegeleider op orgel, piano en synthesizer te horen. Hij is vaste begeleider van het mannenkoor Con Forza uit Woerden.

Als kerkmusicus is Wim verbonden aan de Protestantse Gemeente van Mijdrecht. In die functie is hij organist van de Janskerk (Bätz) en De Rank en geeft hij wekelijks leiding aan de cantorij en de zanggroep Inspire. Verder is hij organist in de PKN Kerken in Buurmalsen en Rumpt. Daarnaast is Wim de tweede organist van de Breepleinkerk in Rotterdam.

Wim werkt mee aan de talloze grote projecten van dirigent Hans Matla, zoals de Jerusalem Passion (in binnen- en buitenland), grote koorconcerten en de speciale concerten rond de muziek van Karl Jenkins. Onvergetelijk zijn de concerten op 4 mei waar reeds meermaals The Armed Man werd uitgevoerd.

Van zijn hand verschenen reeds vele CD-opnames. Hierbij is hij zowel als solist, als begeleider of als dirigent te beluisteren.
Al vele jaren is Wim actief als muziekproducent. In die hoedanigheid verzorgt hij naast de techniek van de CD-opnames ook ondersteunende instrumentale partijen op toetsen, slagwerk en percussie.