Willem Arie den Hertog

Meer dan 48.9k keer beluisterd deze maand

Willem Arie den Hertog is op 31 mei 1977 geboren te Dirksland. Al van jongs af aan werd hij geboeid door muziek. Op 17-jarige leeftijd nam hij voor het eerst het dirigeerstokje ter hand, wat plaatsvond bij de oprichting van jongerenkoor ‘Con Amore’ in Melissant. Dit koor heeft Willem Arie met een aantal vrienden opgericht. Aan dit koor is hij ongeveer 10 jaar verbonden geweest.

Over zijn dirigentschap van Jongerenkoor Jigdaljahu schreef Willem Arie het volgende:
Vanaf 1999 tot 2013 mocht ik me verbonden weten aan – en vooral ook met! – jongerenkoor Jigdaljahu uit Barendrecht. De motivatie en gedrevenheid van deze jongeren was iedere keer weer prachtig om te ervaren. Het trof me vooral dat zoveel jonge mensen steeds weer een avond vrij wilden maken om te zingen vanuit Gods Woord.

Het was en is mijn gebed en verlangen dat koorleden en luisteraars geraakt worden door de teksten, op een dusdanige manier dat het levens verandert. Er worden in de liederen zoveel situaties bezongen, maar vanuit de Bijbel is voor iedereen, in welke situatie dan ook, een woord vanuit de Bijbel mee te geven. Zo proberen we, door middel van de zang, een boodschap van bemoediging mee te geven voor de moedeloze, een boodschap van troost voor de troosteloze, een boodschap van kracht voor de krachteloze en een waarschuwing voor hen die zich verharden. Het was en is mijn verlangen om door het zingen heen als het ware de vinger uit de steken en te wijzen op de Heere Jezus, want bij Hem is alles te krijgen voor iedereen die niets meer heeft. Genade, niet goedkoop, wel voor niets!. Daar raak je nooit over uitgezongen.