Sylvia Maessen

Meer dan 77.6k keer beluisterd deze maand

Opleidingen: Gymnasium ß te Haarlem (examen 1978), Muziekwetenschappen te Amsterdam (1978-1979), Conservatorium hobo (Hilversum) bij Victor Swillens (examen 1985), Conservatorium compositie/arrangeren (Hilversum) bij Lex Jasper met lessen van o.a. Kenny Napper, Frans Elsen en Jurre Haanstra en contrabas (klassiek bij Edward Mebius - Radio Philharmonisch Orkest - en jazz bij Koos Serierse) (examen 1990). Diverse workshops van Bob Brookmeijer, Jerry van Rooijen, van Ray Brown, John Clayton, Red Mitchell en Ed Thigpen.

Ervaringen: (Lees onder aan de pagina de namen van collega's met of voor wie ik gewerkt heb)
Als vaste contrabassist speel ik in koorbegeleidingsorkest Philharmonia A’dam, vrouwen Vintage jazzband Alice in Dixieland en wereldmuziek ensembles Trimoza en Tripletov. Vaak werk ik mee aan diverse, uiteenlopende losse projecten, klassiek, jazz of wereldmuziek, ook in het theater.
Als docente jazztheorie was ik 2 jaar verbonden aan de Schumann-akademie (opleidingsinstituut voor het staatsexamen muziek).
Mijn composities zijn meestal in modern klassieke muziekstijl, maar ik componeer en maak ook veel arrangementen in opdracht in zeer uiteenlopende stijlen (opera, kamermuziek, jazz, musical, chanson, tango, klezmer etc.). Bekijk voor wie bij referenties op de desbetreffende pagina.
Ik ben lid van Nieuw Geneco (Nederlandse klassieke componisten) en BUMA (auteursrechtenorganisatie).