Severin van Dijk

Meer dan 17.1k keer beluisterd deze maand

Severin van Dijk werd geboren in 1983 te Rotterdam. De muzikale carrière van Severin begint met het bespelen van de blokfluit. Na 2 jaar stapt hij over op de dwarsfluit. Al op jonge leeftijd weet hij diverse prijzen in de wacht te slepen bij diverse solistenconcoursen in Nederland (o.a. Prinses Christina-concours).

Op 17-jarige leeftijd maakt Severin zijn eerste solo-album. Sindsdien weet heel Nederland hem te vinden. Hij wordt in snel tempo bekend, mede door zijn eigen geluid waar hij zich in weet te onderscheiden. In 2008 heeft hij een tweede cd uitgebracht genaamd “Solo”. Op deze cd worden klassieke werken uitgevoerd en wordt hij begeleidt door een kamerorkest.

Hij is als musicus een vaak gevraagde gast bij concerten van koren en gospelbands.

Ook heeft hij meegewerkt aan meer dan 150 cd- en dvd producties en werkte vaak mee aan TV-programma’s (o.a. EO’s Nederland Zingt). Daarnaast is Severin als fluitist verbonden aan professionele begeleidingsorkesten.

Naast zijn handgemaakte dwarsfluit met Lafin-kopstuk bespeelt Severin ook de piccolo, de alt-dwarsfluit en een aantal tinwhistles.

Severin heeft als dirigent de muzikale leiding gehad over jongerenkoren "Into the Light" uit Bleskensgraaf, "Challenge" uit Dordrecht, "Salvation" uit Hardinxveld-Giessendam en "Vox Jubilans" uit Waddinxveen.