Ron van Ommen

Meer dan 30.5k keer beluisterd deze maand

Ron van Ommen, geboren in 1965 te Rotterdam, volgde reeds op 8-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen aan de Muziekschool in Capelle a/d IJssel. Daarna kreeg hij les van Wim Koen en studeerde verder bij de bekende organist Martin Mans van wie hij literaire- en improvisatie les kreeg.
Na vele jaren als organist zijn medewerking te hebben verleend aan zang- en orgelavonden, kreeg hij steeds meer belangstelling om ook de dirigeerstok ter hand te nemen. In 2006 werd hem gevraagd of hij interesse had om leiding te gaan geven aan ons koor. Hier heeft Ron niet lang over na moeten denken. Vanaf 1 maart 2006 hanteert hij de dirigeerstok over ons Mannenkoor. Daarnaast is Ron ook dirigent van het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland en van het jongerenkoor Jedaja te Nieuw-Lekkerland.
Bij Ron staat centraal, dat de tekst die wordt gezongen als een boodschap wordt gebracht. Hij schenkt veel aandacht aan een duidelijke articulatie, zodat de inhoud goed verstaanbaar is voor de luisteraar. Samen met ons koor heeft hij een aantal Cd’s mogen uitbrengen, waarop dat duidelijk merkbaar is.