Pascal van de Velde

Meer dan 20.3k keer beluisterd deze maand

Pascal begon met trompetspelen bij de nog altijd actieve Muziekvereniging Crescendo te Dreischor (Zeeland). Op de Zeeuwse Muziekschool kreeg hij trompetles van Anton Kempe en Ronald Baljeu. Vervolgens studeerde hij met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van der Vliet. Hij vervolgde zijn studie aan Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona bij docent Angel Serrano waar hij in 2007 afstudeerde als Master of Music. Verder ontving Pascal enkele lessen van Maurice André (een wereldberoemde trompetsolist) tijdens de Internacional Curso de Musica 2007 in Benidorm.
Pascal speelde mee in musicalproducties als Evita (2007 en 2018), Joseph and the amazing Technicolor Dreamcoat, Mary Poppins, Ciske de Rat (2016), Was Getekend Annie M.G. Schmidt en Anastasia. Ook was hij werkzaam in vele Nederlandse orkesten waaronder Het Promenade Orkest en 'l Orchestre Particolare. Op televisie is Pascal onder andere te zien en te horen bij Nederland Zingt.

In de koorwereld is Pascal een bekende speler, met grote regelmaat werkt hij mee aan koorconcerten in heel Nederland. Ook speelt hij graag en regelmatig met organisten als Sander van Marion, Martin Zonnenberg, Hugo van der Meij, Marien Stouten en Harm Hoeve.

Pascal is als muziekdocent verbonden aan Muziekschool Zeeland en geeft les aan trompet- bugel- en cornetleerlingen. Ook is hij voor deze muziekschool actief als MaakMuziek Coach. Een nieuwe vorm van muziekonderwijs volgens de MaakMuziek Methodiek. Pascal heeft zich verdiept in de Music Playground Sessions, een nieuwe vorm van samenspel.