Nadja Nevolovitsch

Meer dan 15.1k keer beluisterd deze maand

Nadja Nevolovitsch is internationaal succesvol geweest in tal van concoursen, waaronder de Henri Wieniawsky Competition in Polen en de Toshiya Eto Competition in Tokyo, de tweede prijs in de International Violin Competition Sion-Walais in Zwitserland en de Königin Sophie Charlotte Competition in Duitsland, en de eerste prijs in de Luxemburgse wedstrijd voor jonge solisten.

Nadja Nevolovitsch is een gepassioneerd kamermusicus en speelt in uiteenlopende ensembles, waaronder pianotrio en strijkkwartet. In 2011 was ze de eerste violiste van het Menuhin Academy strijkkwartet. In hetzelfde jaar won het kwartet zowel de eerste prijs als de publieksprijs in de Chamonix Mont Blanc-wedstrijd in Frankrijk.

Ze trad op met artiesten als Yuri Bashmet, Lynn Harrell, Thomas Brandis, Diemut Poppen, Martin Ostertag, Máté Szücs en Evelinde Trenkner, en was te gast op gerenommeerde festivals, waaronder het Festival International de Musique Sion, Chamber Music Connects the World in Kronberg, het Scharwenka Festival in Szamotuly, Polen, en het Internationales Lübecker Kammermusikfest, waar ze de laatste jaren regelmatig wordt uitgenodigd om verschillende onbekende werken uit te voeren.

Al van jongs af aan speelt Nadja Nevolovitsch als duo met haar zus, pianiste Marianna Nevolovitsch. Een andere duopartner is de Antwerpse kathedraalorganist Peter Van de Velde, met wie ze al drie cd's opnam, waaronder 'Encounters' (AEOLUS, 2012), 'Bach at Antwerp Cathedral' (Unda Maris, 2014) en 'It Takes Two' (Animato Muziekproducties, 2015). Elk album kreeg lovende kritieken.
Het is voor Nadja altijd belangrijk geweest om haar kennis door te geven. Van 2008 tot 2009 gaf ze les als assistent van Igor Oistrakh in Brussel. Sinds 2011 geeft ze masterclasses, onder meer op het festival 'Pipes for Peace' in Caïro, aan de Rimsky-Korsakov Academie in Brussel als gastdocent en aan de zomermuziekacademie 'Opus 74' in Flaine, Frankrijk.

In 2016 zal ze tutor zijn bij de Donau International Concerto Masterclass and Competition in Boedapest.

Nadja Nevolovitsch had van 2013 tot 2015 een beurs van de Deutsche Stiftung Musikleben, waardoor ze toegang kreeg tot waardevolle instrumenten. Ze speelt momenteel een Bernadel viool (Parijs, 1832)