Martien van der Zwan

Meer dan 21.8k keer beluisterd deze maand

Martien van der Zwan (1973) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie. J. Keijzer en Bas de Vroome met als bijvakken piano en zang. Improvisatielessen voor orgel volgde hij bij de Gorinchemse musicus Jan Bonefaas. Daarnaast studeerde hij af voor de opleiding schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Momenteel is hij dirigent van jongerenkoor Heman en kleinkoor Kol-Sjariem. Daarnaast van het instrumentaal ensemble Filomusica. Samen met Leander van der Steen geeft hij leiding aan het instrumentaal ensemble Parlando.

Hij is parttime muziekdocent aan de Gomarus scholengemeenschap te Gorinchem. Als organist is hij verbonden aan de Grote Kerk te IJsselstein en de Chr. Ger. Kerk te Rijnsaterwoude. Hij werkt als dirigent en begeleider jaarlijks mee aan een groot aantal concerten en cd-opnames.

Verder componeert hij werken voor piano, ensemble, gemengd koor en orgel. Voor orgel componeerde hij o.a. in de serie Korte Koraalvoorspelen inleidingen bij alle 150 Psalmen. In mei 2014 verscheen zijn meest omvangrijke werk tot op heden, het Koraalboek bij de 150 Psalmen.