Maria Knops - Baas

Meer dan 169k keer beluisterd deze maand

Maria Knops-Baas werd geboren in 1983 te Papendrecht. Vanaf haar twaalfde jaar volgde zij privélessen bij Deborah Jenner uit Papendrecht. Daarna is ze bij de bekende Rotterdamse harpiste Yolanda Davids privélessen gaan volgen, waar ze op professionele wijze werd begeleid.
Maria geeft concerten door het hele land. Veelal in combinatie met haar man Lennert. Jaarlijks geven ze een Oranje- en Nieuwjaarsconcert in de Ger. Havenkerk te Alblasserdam. Ook solistisch en met andere instrumentalisten wordt Maria veel gevraagd voor cd-opnames, concerten en zangavonden, huwelijksceremonie's. In 2009 heeft ze een concertreis door Israel gegeven.
Inmiddels heeft ze verschillende cd's gemaakt als duo met Lennert, getiteld; Met snarenspel en orgel, Lennert en Maria spelen diverse werken op orgel en harp, Doe bij u harp de psalmen horen deel 1, Kerst met Lennert en Maria, en de reeds nieuwe uitgave Doe bij u harp de psalmen horen deel 2 (2012). Tevens is Maria te beluisteren op diverse koorcd's en instrumentale uitgaven.