Mannenkoor "Eneas", Urk

Meer dan 1.462 keer beluisterd deze maand

Mannenkoor Eneas is opgericht in 1997, toen nog onder leiding van Willem Bakker uit Urk. Hij moest echter een aantal jaren later zijn functie neerleggen in verband met drukke werkzaamheden en gaf de dirigeerstok over aan Jaap Mansveld. Onder zijn leiding maakte het uit 35 leden bestaande mannenkoor een CD getiteld 'Gezegend door Uw milde Hand' Deze CD is te bestellen via het formulier dat u kan vinden op de contact pagina. In 2004 maakte het koor een concertreis naar Roemenië. Ook voor de toekomst liggen er nog veel plannen en ideeën in het verschiet.

Vanaf het jaar 2005 is Hendrik van Veen vaste organist/pianist van Eneas. Als in het jaar 2011 Jaap Mansveld 10 jaar dirigent is geweest en zijn functie wil neerleggen draagt hij in September 2011 de dirigeerstok over aan Hendrik van Veen.

Het repertoire bestaat uit bewerkingen van Psalmen, geestelijke- en vaderlandse liederen.

Het koor repeteert iedere donderdagavond van 20:00 uur tot 21:15 uur in de kantine van Visverwerkingsbedrijf Dayseaday te Urk. Daarna is er gelegenheid tot het nuttigen van een gebakken visje. U/jij bent van harte welkom om deze repetitie bij te wonen indien u interesse hebt voor ons koor. Voor meer info of vragen kunt u mailen via onze contactpagina.