Lisa Franken

Meer dan 13.4k keer beluisterd deze maand

Lisa Franken begon al op de leeftijd van drie jaar met piano en cello. Met 16 jaar nam haar muzikale studie een aanvang en koos zij beide instrumenten als hoofdvak. Zij studeerde aan het conservatorium van Keulen, Brussel en Maastricht en sloot de opleiding uitvoerend musicus voor zowel piano als cello met onderscheiding af. Concertreizen brachten haar naar tal van West-Europese landen en tevens naar Rusland en Jordanië. Op concoursen en festivals heeft ze talrijke prijzen en onderscheidingen in de wacht weten te slepen.

In de loop van de jaren was Lisa Franken actief als kamermusicus, in bezettingen van duo tot octet. Zij kreeg tijdcontracten bij diverse orkesten als solocello. Ook ontstonden in deze tijd meerdere Cd’s met opnamen van klassiek, lichte klassiek en eigen arrangementen van tango- en filmmuziek.

Sinds 2010 woont Lisa Franken in Nederland en geeft concerten Nederland en andere Europese landen. Haar zwaartepunt ligt op solo-optredens waarbij zij tijdens het concert de instrumenten wisselt. Sinds 2016 is zij hoofdvak docente voor violoncello aan de gerenommeerde Anton-Rubinstein-Akademie.