Lenard Verkamman

Meer dan 9.5k keer beluisterd deze maand

Lenard Verkamman (19-10-1968 te Poortugaal), ging reeds op jonge leeftijd met zijn vader mee naar orgelconcerten van onder meer Feike Asma, Klaas J. Mulder en Willem H. Zwart. Deze begaafde organisten maakten toen al grote indruk; zij inspireerden hem.
Lenard kreeg zijn eerste orgellessen op 8-jarige leeftijd van de plaatselijke muziekleraar/organist de heer Kerkfoort. Als snel werd duidelijk dat zijn grote voorkeur naast klassieke werken, vooral uitging naar koraalbewerkingen van psalmen en gezangen. Op 12-jarige leeftijd studeerde hij bij Bas de Vroome (Rhoon) voornamelijk techniek en literatuur.
Omdat Lenard zich verder wilde bekwamen in improvisatietechnieken en samenzang begeleiding had hij vele jaren les van Nico Kruithof (Ridderkerk).

Lenard was 5 jaar registrant van de Canadese organist André Knevel. Daarna is hij ruim 13 jaar vaste registrant van Pieter Heykoop (Yerseke) geweest. Door deze ervaringen leerde hij veel met betrekking tot registratie (klankkleur) op de mooie orgels die wij in Nederland kennen. Later heeft hij nog enige improvisatie- en literatuurlessen gevolgd bij Marco den Toom.

Hiernaast is Lenard 13,5 jaar kerkorganist geweest van Gereformeerde Gemeente te Poortugaal, na een verhuizing werd hij eveneens tot kerkorganist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te H’veld-Giessendam. Vanaf de instituering (2 december 2011) van de Gereformeerde Gemeente te Sliedrecht, is hij organist van de Boaz

In 2004 verscheen de 1e cd van Lenard; een opname van een samenzangavond in de Oude Kerk te Zwijndrecht. Later volgden er meerdere cd`s.
Omdat er steeds meer vraag kwam naar bladmuziek, is hij gaan schrijven, in 2013 verscheen de eerste bundel van eigen bewerkingen in noten en klavar.

Heeft meegewerkt aan