Jan van Reenen

Meer dan 783 keer beluisterd deze maand

Jan van Reenen is geboren in 1954 in Barneveld. Zijn vader was boer. Het feit dat hij op een boerderij geboren is, is in veel van zijn boeken terug te vinden. Nogal wat verhalen spelen zich af op de boerderij.
Na het vervolgonderwijs heeft Jan bij het Reformatorisch Dagblad gewerkt. Daarna ging hij het basisonderwijs in. Vanaf 2003 werkt hij als ZZP’er. Jan schrijft als journalist voor het Reformatorisch Dagblad en maakt voor een aantal gemeenten in het land notulen van vergaderingen. En natuurlijk schrijft hij boeken.

Van jongs af las hij veel en hij wilde altijd al schrijver worden. Vooral Anne de Vries inspireerde hem, zéker met zijn boeken als Bartje en Reis door de nacht. Het is prachtig als mensen van jouw ideeën kennis nemen en je hen een plezier doet met je verhalen. Bij die ideeën gaat het hem vooral om het doorgeven van de christelijke boodschap, en dan verpakt in een mooi verhaal. Die boodschap kom je in al zijn boeken tegen, of ze nu voor ouderen of voor jongeren bestemd zijn.