Henriëtte de Bat - van Maelsaeke

Meer dan 12.1k keer beluisterd deze maand

Henriëtte de Bat-van Maelsaeke werd op 5 mei 1971 geboren te Rotterdam. Al op jonge leeftijd kwam haar muzikale interesse naar voren. Op 6-jarige leeftijd kreeg zij haar eerste orgellessen van Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Op 14-jarige leeftijd behaalde zij haar diploma kerkorganist bij de V.O.G.G. Hierna werden improvisatielessen gevolgd bij o.a. Herman Lammers te Mijnsherenland. Ook Frans van Tilburg was haar leermeester, bij hem studeerde zij orgel en kreeg ze koordirectielessen.
Tevens werd zij aangenomen als organist van de Ger.Gemeente te Hardinxveld-Giessendam. Al vrij snel breidde dit zich uit naar andere kerken in de Alblasserwaard.

Op 16-jarige leeftijd kreeg Henriëtte haar eerste aanstelling als dirigent van een kinderkoor. Spoedig breidde dit uit met (kinder)koren in o.a. Werkendam en Ridderkerk en vanaf 20-jarige leeftijd had Henriëtte 10 kinder-, meisjes-, jongeren- en gemengde koren onder haar hoede. Met haar koren werkte ze mee aan diverse concerten in binnen- en buitenland. Er werden concertreizen gemaakt naar Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Israël.

Sinds haar huwelijk woont Henriëtte in Kruiningen. In haar woonplaats begeleid ze de erediensten van de Ger.Gemeente. Daarnaast is zij nog steeds actief als dirigent van 2 jeugdkoren, een meisjeskoor en 2 gemengde koren.

Heeft meegewerkt aan