Hendrie Westra

Meer dan 7.6k keer beluisterd deze maand

Op de muziekschool is Hendrie in aanraking gekomen met slagwerk, zijn passie! Hendrie is zijn slagwerk- en marimbalessen gestart met Johan Faber op de muziekschool. Daarna vervolgde hij zijn studie op het conservatorium in Leeuwarden en Groningen waar hij zijn einddiploma Docerend Musicus (Bachelor of music DM) en zijn einddiploma Uitvoerend Musicus slagwerk (Master of music UM) heeft behaald. Ook werd door hem de opleiding Algemene Muzikale Vorming (AMV) aan het Landelijk Centrum voor Muziekonderwijs te Alkmaar met succes afgerond. Tijdens en na zijn vakstudie speelde Hendrie regelmatig als remplaçant in het Noord Nederlands Orkest en is een aantal jaren lid geweest van het Nationaal slagwerkensemble.

Als uitvoerend musicus bespeelt Hendrie regelmatig de marimba. Het repertoire op marimba bestaat voornamelijk uit bekende geestelijke liederen en licht klassieke werken. Dit zowel solo, als samen met andere instrumenten als orgel en piano. Naast de marimba bespeelt Hendrie regelmatig drumset mét klein slagwerk (percussie, bongo's, djembe, shakers, barchimes etc.) en pauken. Hendrie kenmerkt zich, naast het stabiele begeleidende ritme, met het zg. ‘ inkleuren’ van muziek. Met eerder genoemde instrumenten werkt Hendrie regelmatig mee aan CD-, TV opnames van ‘Nederland Zingt’ van de Evangelische Omroep, concerten, (koor)uitvoeringen en Erediensten. Ook fungeert Hendrie geregeld als slagwerker in orkest Imperial Brass/l’ Orchestra Particolare van Arjan en Edith Post en in het begeleidingscombo van Jan Lenselink.

Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Hendrie werkzaam als slagwerkdocent aan Seewyn (Kunsteducatie), OPUS 3 (centrum voor de Kunsten in Noordoost Friesland) en Cultuurcentrum De Wâldsang. Ook is Hendrie projectmatig verbonden aan muziekverenigingen om slagwerklessen en instructie te geven.