Gezinus Veldman

Meer dan 12.2k keer beluisterd deze maand

Gezinus M.Veldman studeerde piano bij Pierre Ruhlmann aan het conservatorium te Enschede en volgde improvisatielessen bij Louis van Dijk. Hij is actief als solist en begeleider van vele koren en solisten met tal van concerten in binnen- en buitenland en is als zodanig te beluisteren op een groot aantal cd’s waaronder enkele solo cd’s. Ook werkt hij regelmatig mee aan diverse radio- en televisieopnamen. Een veelgevraagd pianist, met name zijn boeiende improvisaties maken hem tot een graag geziene gast. Met plezier werkte hij samen met muzikanten vanuit verschillende muzikale hoeken zoals Louis van Dijk, Hrayr Ter Sargsyan, Martin Mans, Marco Bakker, Arjan en Edith Post, Karin Bloemen, Ard Kamphuis, Jan Vayne, Piotr Rangno, Jacques Marcus, Harm en Roelof, Ernst Daniël Smid, Pieter Jan Leusink, Adriaan Stoet, Jules Mellema, Henry Blackmon en Harry Sacksioni.
Als dirigent is Gezinus verbonden aan het Hoogeveens Chr.Mannenkoor, het Ommer Mannenkoor en aan het Chr. Mannenkoor Vroomshoop en ook het Nieuw Nederlands Mannenkoor heeft hem weten te vinden en zingt onder zijn inspirerende muzikale leiding. Naast deze mannenkoren is hij actief als muzikaal leider van het vocaal ensemble ‘Reggevier’. Daarnaast dirigeert hij regelmatig diverse grotere en kleinere projectkoren voor uiteenlopende producties.
Veel arrangementen en composities, zowel instrumentaal als vocaal, zijn van zijn hand verschenen waaronder een groot aantal originele werken voor mannenkoor. Als pianodocent en music coach was hij jarenlang verbonden aan de Internationale School ‘Eerde’ te Ommen. Zijn veelzijdigheid en originaliteit als musicus komt mede tot uiting in verschillende filmprojecten en tv-documentaires met pianomuziek van zijn hand(en). Zo ontving hij in 2016 een award van de provincie Overijssel voor zijn muzikale bijdrage aan de succesvolle theaterproductie ‘Winterkraaien’ waarvoor hij, naast de uitvoering, de muziek schreef.