Gerlinda van den Berg

Meer dan 37.8k keer beluisterd deze maand

Gerlinda van den Berg (1983) begon haar muzikale loopbaan op 12- jarige leeftijd met pianospelen. Ze kreeg les van Herman Riphagen uit Heerde die haar opleidde tot een studie aan het conservatorium. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en het Brabants conservatorium waar ze in 2005 afstudeerde als Docerend Musicus bij Joop Albracht. Ook studeerde ze af in de specialisatie kamermuziek.
Naast pianospelen begon ze op haar 13e met het bespelen van de panfluit. Ze volgde lessen bij Gerard Rijken van Olst en studeerde verder bij Noortje van Middelkoop. Omdat de panfluit een volksinstrument is van roemeense afkomst, heeft ze zich ook georiënteerd op deze muziek. Ze kreeg daarbij les van de roemeense virtuoos Nicolae Pîrvu. Momenteel verdiept Gerlinda zich vooral in de klassieke speeltechnieken op de panfluit en werd regelmatig gecoacht door Matthijs Koene, panfluitdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.
Door het bespelen van twee verschillende instrumenten is Gerlinda een veelzijdig musicus geworden. Ze musiceert in een aantal duo’s, werkt samen met diverse musici en geeft concerten in binnen- en buitenland. Ook heeft ze verscheidene CD’s op haar naam staan. Gerlinda volgde masterclasses waaronder het ‘Internationale Sommercampus’ in Rostock en de ‘Internationale masterclass voor liedduo’s’ aan het Conservatorium van Amsterdam bij Rudolf Jansen en Andreas Schmidt.
Tevens is Gerlinda in 2010 afgestudeerd als Docent Muziek – en Cultureel Kunstzinnige Vorming aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.