Freddy Veldkamp

Meer dan 1.132 keer beluisterd deze maand

Wie Freddy Veldkamp kent, weet dat hij een man is die bruist van muziek. Hij is een van de weinigen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Dat het een grote hobby is kunt u merken wanneer u hem bezig ziet. Hij valt op door zijn exacte, maar enthousiaste wijze van dirigeren..

Om zijn talent maximaal te ontwikkelen heeft Freddy veel gestudeerd. Het begon allemaal met de studie orgel (Klaas Jan Mulder en Harm Janssen) en schoolmuziek aan de concervatoria in Zwolle en Utrecht. Voor de piano studeerde hij bij Dr. L. Voogd uit Hilversum.

Maar daar bleef het niet bij voor Freddy. Naast instrumenten sprak ook de zang hem erg aan. Vandaar dat hij zich ging verdiepen in de koor- en orkestdirectie. Deze studies volgde hij van o.a. Klaziene van der Vinne, Charles de Wollf en Kees Dey.

Dit alles heeft ertoe geleid dat Freddy Veldkamp een gewild en veelgevraagd dirigent is.

Momenteel dirigeert hij de volgende koren:

Interkerkelijk Mannenkoor Drachten
Het Hervormd Mannenkoor uit IJsselmuiden
Christelijk Mannenkoor "Looft Den Heere" uit Vaassen
Holland Christian Male Choire

Verder was Freddy Veldkamp 36 jaar verbonden als muziekdocent aan het Greijdanus College in Hardenberg en Meppel. Naast zijn functie als organist in de Kandelaarkerk in Heemse werkt hij jaarlijks mee aan een groot aantal radio- en TV-opnames en concerten als dirigent, organist en pianist. Veelvuldig trad hij op in het buitenland, o.a. Dresden, Keulen, Altenberg, Posnan, Barcelona, Praag, Budapest, Ontario en Vancouver.

In zijn loopbaan heeft hij een groot aantal prachtige CD's gemaakt. Thuis heeft hij een uitgebreide lespraktijk waar hij les geeft in zang, orgel en piano. De leerlingen kunnen onderricht krijgen in alle verschillende muziekstijlen.

De volgende koren hebben o.a onder zijn leiding gestaan :

* Mannenkoor t'Vechtdal (1985-2017)

* Mannenkoor Adoramus uit Hoogeveen.(1989-1999)

* Rijssens Mannenkoor (2008-2017)