Frank Zuidijk

Meer dan 47.8k keer beluisterd deze maand

Frank (1997) begon op zijn elfde met trompetspelen bij docent Ronald Baljeu op de Zeeuwse Muziekschool in Goes. Hier deed hij ook zijn eerste orkestervaring op, op de muziekschoolorkesten Numero Uno en het schoolorkest van de Zeeuwse Muziekschool onder leiding van Anton Kempe. Ongeveer twee jaar na zijn eerste lessen speelde hij zijn eerste concert met het gemengd koor VZOS uit ’s-Gravenpolder. Hierop volgden al snel meer concerten met het gemengd koor Asaf uit Goes en het mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder.
Na het behalen van zijn a-diploma op de Zeeuwse Muziekschool speelde Frank een drietal jaar op het Zeeuws Reformatorisch Orkest Convocare. Tussen 2017 en 2019 speelde hij op het Hollands Jongeren Orkest onder leiding van Peter Wildeman.

Door de jaren heen werkte Frank mee aan vele concerten met verschillende koren en werkte hij samen met vele verschillende musici. Ook werkte hij mee aan diverse CD-opnames met o.a. het gemengd koor Asaf uit Goes, Jong Dameskoor Shira, Jong Mannenkoor Salomo, het Hollands Jongerenkoor, Bovenstemgroep Goeree-Overflakkee en meer koren.
Op zijn 20e haalde Frank, na negen jaar les, zijn Einddiploma D op de Zeeuwse Muziekschool. Sindsdien werkt hij op hobbymatige basis mee aan concerten, CD-opnames en diverse projecten.

Inmiddels bracht Frank ook zijn eerste solo CD uit, samen met Peter Wildeman op het orgel. Daarnaast zijn er verschillende albums opgenomen voor de streamingsdienst Familystream.