Florian Poepjes

Meer dan 6.6k keer beluisterd deze maand

De tenor Florian Poepjes wonend in Duitsland werd in 1980 geboren in de Friese havenstad Harlingen.
Reeds op zeer jonge leeftijd uitte zich zijn muzikale en vocale talent.
Zingen en orgelspelen deed hij graag.
Florian begon zijn zangloopbaan bij het knapenkoor 'Con Amore' onder leiding van Gerrit Knikker.

In 1998 werd hij lid van het Urker Mannenkoor 'Hallelujah', toen onder leiding van Jan Quintus Zwart.
Bij dit koor heeft Florian zijn eerste solo's als tenorzanger mogen zingen, en heeft zodoende aan een aantal zeer mooie concerten mogen meewerken.
Zo zong hij als solist ondermeer in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht en in de Doelen te Rotterdam.

Daarna had hij bij het Urker mannenkoor "de Urkerzangers" o.l.v. Jakob Schenkl een mooi tijd, Met dit koor zong hij bij het televisie programma "Nederland Zingt" het welbekende "Vaste Rots van mijn behoud" wat tot nu toe 1 van de meest bekeken en gehoorde Nederland Zingt opnames is.

Vanaf 2001 neemt Florian intensiv zanglessen bij de operazanger Andre Post, wegens emigratie van Andre Post werd zijn nieuwe coach de bekende bas, Bas Ramselaar.

Florian heeft al een aantal cd's opgenomen, zijn eerste cd was "De Ster van Bethlehem". Hierna volgde "De Heilige stad" en "geloofd met psalmgezang" etc. Ook nam hij met de tenor Jakob Schenk een cd op "The Tenors of Urk"
Verder is hij nog op tientalle andere opnames te horen als gastsolist bij verschillende koren of collega zangers/zangeressen.

Ook op televisie was Florian verschillende malen te zien, eerst bij het EO programma 'Nederland zingt' later ook in Una Voce Particolare van Ernst Daniel Smid als Tamino. Ook deed hij mee aan verschillende talentshows in Nederland en Duitsland.