Feike Asma heeft veel orgelconcerten mogen geven in zijn leven. Het orgelmuziek van Feike Asma was geliefd bij een groot publiek en is te beluisteren op Familystream. Feike Asma bespeelde het orgel en de piano. Ook ontving hij les in orkest- en koordirectie. Lees hier meer over het leven van Feike Asma en zijn muziek die u op ons platform kunt beluisteren.

Over Feike Asma

Op jonge leeftijd was Feike Asma al achter het orgel te vinden. In de gereformeerde Kerk in Den Helder bespeelde hij op een orgeltje met negen stemmen. Van 1928 tot 1937 ontving Feike Asma orgellessen van Jan Zwart. Hij werd in 1933 organist in de Hooglandse kerk in Leiden. Vervolgens ging hij in 1943 naar de Evangelische-Lutherse Kerk in Den Haag. Hierna verhuisde hij nog één keer. Dit keer naar Maassluis. Hier werd hij vaste organist in de Grootse Kerk.

Feike Asma heeft naast orgellessen gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier studeerde hij piano en compositie bij Hugo van Dalen en directie bij Jan Koetsier. Naast zijn studie nam Feike Asma af en toe nog een orgelles.

Feike Asma heeft veel orgelconcerten gegeven. Deze concerten trokken veel bezoekers. In 1967 werd Feike Asma geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast heeft Feike Asma nog diverse andere onderscheidingen ontvangen in zijn leven. In 1984 overleed Feike Asma. Hij werd begraven in Amsterdam op de Nieuwe Oosterbegraafplaats.

Beluister de muziek van Feike Asma

De muziek van Feike Asma is nog altijd populair en te beluisteren op Familystream. Op ons platform staan 20 albums van Feike Asma op het orgel. Familystream heeft veel voordelen. Zo kunt u op elk moment muziek luisteren door de muziek te downloaden. Ook kunt u op Familystream persoonlijke afspeellijsten aanmaken, waardoor u uw favoriete muziek achter elkaar kunt laten afspelen.  

Samengevat

Feike Asma was een gepassioneerde organist. Hij ontving zijn orgellessen van Jan Zwart. In verschillende kerken was Feike Asma de vaste organist. Ook gaf hij regelmatig orgelconcerten. Veel mensen kwamen op zijn concerten af. De muziek van Feike Asma is te beluisteren op Familystream. Probeer ons platform nu 30 dagen gratis uit en geniet van het orgelmuziek van Feike Asma.