Evert Kuijt

Meer dan 14.2k keer beluisterd deze maand

Evert Kuijt schreef diverse romans, boeken voor de jeugd en dagboeken. Ook was hij actief als vertaler van boeken. Vooral bekend werd hij vanwege zijn Kleuterbijbel en Kinderbijbel, die onder meer in het Russisch werden vertaald. Afgelopen najaar publiceerde Kuijt nog digitale bijbelverhalen voor tieners vanaf 15 jaar: 165 geschiedenissen uit het Oude Testament en 145 uit het Nieuw Testament.

Evert Kuijt groeide op binnen de Gereformeerde Gemeenten; hij was de zoon van Piet Kuijt, de grondlegger van pabo De Driestar. Zelf koos hij ook voor een loopbaan in het onderwijs. Hij was onder meer hoofd van de Ds. Joh. Groenewegenschool in Werkendam. In 1985 maakte hij de overstap naar de Nederlandse Hervormde Kerk. Na zijn onderwijscarrière ging hij schrijven voor het blad de Gezinsgids.

In 1982 richtte Kuijt samen met Bert Hofman de christelijke auteursvereniging Schrijvenderwijs op. De laatste jaren gaf Kuijt zijn boeken uit via Lucas Boeken uit Tholen, die deze boeken ook online op luisterplatform als Familystream plaatste.